Bremen

Bremen: Veel meer dan de Bremer Stadsmuzikanten

De Vakantiekompas vertelt u alles wat u moet weten voor een onvergetelijke stedentrip in de Hanzestad van 550.000 inwoners. Of sightseeing en stadsflair of mooie wandelingen en fietstochten in de Wezerregio maken van een verblijf in Bremen een allround feel-good vakantie. Want Bremen is meer dan de beroemde vier Bremer stadsmuzikanten.

Het gebied rond het huidige Bremen was al vanaf de eerste eeuw na Christus bewoond. Vanaf de achtste eeuw groeide de stad uit tot een belangrijke bisschopsstad en handelsnederzetting. In 1186 werd Bremen een keizerlijke stad en in 1260 trad Bremen toe tot het Hanzeverbond. Vooral tijdens de industrialisatie in de 19e eeuw werd de stad aan de Weser steeds groter. Vandaag de dag is Bremen een moderne stad met een prachtige oude binnenstad en een breed aanbod aan culturele en vrijetijdsactiviteiten. Ook architectonisch is Bremen een bezoek waard. Het standbeeld van Roland is bijzonder bekend. Het standbeeld, dat dateert uit 1404, staat op het marktplein en stelt de legeraanvoerder voor die bekend is uit liederen en heldendichten en een vermeende neef van Karel de Grote zou zijn. Een wandeling door de middeleeuwse wijk Schnoor is ook interessant. Er zijn ook talrijke gebouwen uit de Wezerrenaissance en Neo-Renaissance te bewonderen.

Wat eet je in Bremen?

Een bezoek aan het Übersee-Museum - het belangrijkste etnologische museum van Europa - moet zeker worden gepland. Een excursie naar de vestingmuren van Bremen of het Bürgerpark brengt u midden in de natuur midden in de stad. Ook op de fiets zijn er tal van natuurbelevenissen te beleven. Bremen en omgeving is een echt fietsland. De "Groene Ring" is speciaal voor dit doel gemaakt. Het gaat om drie ringwegen binnen een straal van ongeveer 30 kilometer rond Bremen: de "Stadtrandweg Bremen", "Landschaft am Wasser" en "Marsch, Moor & Geest". Spannend is ook het fietspad "Kulturland Teufelsmoor", dat door een bijna mythisch landschap loopt. Het brengt u ook naar het legendarische kunstenaarsdorp Worpswede. Andere mooie routes zijn de "Mönchsweg" of de "Wümme-Radweg". U kunt langs de Weser fietsen op de "Natur-Runde Bremerhaven". Het maakt deel uit van de "Wezer-fietsroute", die meer dan 500 kilometer lang is.

Er lopen echter ook wandelpaden langs de mooie fietspaden, zodat u de streek ook heerlijk te voet kunt ontdekken. In de stad Bremen zelf is de "Innenstadt-Runde" (rondleiding door het stadscentrum) de moeite waard als uitgebreide stadswandeling. Hier kunnen bezoekers alle hoogtepunten van de stad ontdekken. Naast het standbeeld van Roland kunt u ook de Bremer Stadsmuzikanten zien. Aan de Weserdijk kunt u een ontspannende pauze inlassen en de dag afsluiten met regionale specialiteiten in een van de heerlijke restaurants aan de Böttcherstraße. Wie nog meer ontspanning zoekt, kan in de Hanzestad meteen op wellnessvakantie gaan. Er zijn talrijke hotels en etablissementen die zich inzetten voor het welzijn van hun gasten. Of het nu gaat om yoga, massage of sauna - het aanbod is groot en gevarieerd. Met het vakantietijdschrift Vakantiekompas vindt u talrijke suggesties voor een heerlijke tijd in de Hanzestad Bremen.