Hessen

Ontdekking Bestemming Hessen

De Midden-Duitse deelstaat Hessen is de vijfde grootste deelstaat van Duitsland en de hoofdstad is Wiesbaden. Romantische kastelen en paleizen, idyllische bossen en historische steden kenmerken deze prachtige staat en nodigen uit tot onvergetelijke momenten. Wie Hessen wil ontdekken en beleven, kan rekenen op een gevarieerde natuurlijke omgeving, en wie van geschiedenis houdt, komt ook aan zijn trekken. Kronkelende steegjes kenmerken de schilderachtige stadjes en nodigen uit tot flaneren en winkelen. Talrijke pretparken en prachtige sprookjesachtige landschappen kenmerken deze betoverende deelstaat. Ontdek Hessen en zijn tien vakantieregio's Noord-Hessen, het Lahndal, het Westerwald, de regio Vogelsberg, de Rhön, de Taunus, de Spessart, de Rheingau, de metropoolregio Frankfurt en het Bergstrasse-Odenwald met het vakantietijdschrift Vakantiekompas.

Wandelen in Hessen

Of het nu voor een bewogen weekend is of voor een langer verblijf, Hessen is in elk jaargetijde een bezoek waard. Als u de staat op eigen houtje wilt verkennen en ontdekken, vergeet dan uw wandelschoenen niet thuis. Verken het huis van de gebroeders Grimm en wandel langs de sprookjesachtige "Habichtswaldsteig". De premiumwandelroute voert u door het middelgebergte van Noord-Hessen. Hier kunt u luisteren naar oude sagen en legenden. Of het nu Odenwald, Taunus of Rothaargebergte is, Hessen met zijn prachtige bergketens zal u inspireren. Zowel in de zomer als in de winter leiden de natuurpaden u door een veelzijdig landschap.

Fietsen naar Midden-Duitsland

Talrijke fietspaden kenmerken de deelstaat Hessen. Maak een ontspannende tocht over de Rijn en bewonder onderweg de pittoreske kastelen en kloosters. U moet ook een kijkje nemen in de beroemde Loreley. Van de bron van de Lahn tot aan zijn monding in de Rijn ligt de Lahnradweg op u te wachten. Hier kunt u grotendeels zonder auto's van het prachtige landschap genieten. Het vlakke rivierlandschap zorgt voor ontspannen fietsen en u kunt de kanovaarders bij de scheepstunnel in Weilburg gadeslaan. Idyllische weiden, sprookjesachtige bossen en natuurlijke rivieroevers wachten op u in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Beleef een spannende fietstocht in Hessen.

Met de familie naar de deelstaat Hessen

Als u tijdens de vakantie met kinderen reist, moet een bezoek aan de prachtige attractieparken in Hessen op het programma staan. Bezoek het Taunus Wunderland met zijn kinderboerderij en vele attracties. Ook voor uw lichamelijk welzijn wordt hier goed gezorgd. De fantastische vrijetijdswereld van Willingen is de juiste bestemming voor avonturiers en ontdekkingsreizigers. Hier kunt u gebruik maken van het kart- en bowlingcentrum of met de zomerrodelbaan door het dal suizen. De aquaglijbaan wacht op u in het lagunezwembad en na vele spannende uren kunt u ontspannen met een rondje golf.

Dat is Hessen: Stadsbeleving

De spannendste steden in Hessen

Niet alleen de hoofdstad Wiesbaden met zijn neoklassieke stadspaleis nodigt uit tot flaneren en vertoeven, maar ook Frankfurt am Main mag u niet missen. Niet alleen vinden hier talrijke festivals en evenementen plaats, maar u mag ook de historische bezienswaardigheden zoals de Kaisersaal en de Gerechtigkeitsbrunnen niet missen. Andere mooie steden in Hessen zijn Marburg, Limburg an der Lahn en Kassel.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Hessen

Hessen

Beleef en vakantiemagazine Regio Edersee

Edersee Vakantieregio Broschures

Hessen

Limburg an der Lahn - Alles binnen

Limburg an der Lahn - Alles binnen

Lahn

Bad Arolsen - Gastheergids

Bad Arolsen - Gastheergids

Waldecker Land

Infopakket Willingen

Infopakket Willingen

Sauerland

Noordrijn-Westfalen

Diemelradweg

Diemelradweg

Diemelsee

Voor gezondheid in Hessen

Ervaar pure romantiek in de prachtige wellnessresorts van de staat. Of het nu in de Taunus, aan de Edersee of in het Odenwald is, in Hessen kunt u iets voor uw gezondheid doen. Aromabaden, bubbelbaden en sauna's zorgen voor uren ontspanning. U kunt genieten van de wellness-oases in Hessen. Voor een korte trip of een langer verblijf, heerlijke wandelingen en talrijke wellness-aanbiedingen brengen lichaam en ziel weer in harmonie. Vakantiekompas maakt het u gemakkelijk om te kiezen.

Wat eet je in Hessen?