Nedersaksen

Met Vakantiekompas naar Nedersaksen

De hoofdstad van de mooie deelstaat Nedersaksen in het noordwesten is Hannover. Gekenmerkt door ongeveer 799 natuurreservaten en een prachtig landschap, vindt u in Nedersaksen in elk jaargetijde de juiste bestemming. Overheerlijke culinaire specialiteiten zoals Noordzeematjes of Oldenburgse boerenkool mag u zeker niet missen. Ga op reis in de wereld van delicatessen. Genieten van heerlijke herfstdagen op de Lüneburger Heide, zomerse dagen op de Oost-Friese Eilanden of het koude seizoen in het Harzgebergte - met vakantietijdschrift Vakantiekompas vindt u de juiste bestemming voor de beste tijd van het jaar.

Ontspannende wandeltochten in Nedersaksen

Ook zonder bergen kan wandelen ontspannend en uniek zijn. De gevarieerde natuur van Nedersaksen maakt het voor reizigers gemakkelijk om de juiste wandelroute te vinden. De zandige Lüneburger Heide voert u over eindeloze velden en glooiende heuvels. Maar de Harz biedt ook tal van rustieke paden door de natuur. De populaire Harzer Hexen-Stieg belooft een spannende tocht door het landschap. Idyllische gemengde en naaldbossen, steile kliffen en mysterieuze kloven begeleiden u tijdens uw wandeltochten. Ook een wandeling over de noordelijke paden mag u niet missen. Schilderachtige rivieren, rustieke dorpjes en spannende heidelandschappen wachten hier op u.

Fietsen in Nedersaksen

Vrienden van de fiets komen in Nedersaksen ook aan hun trekken. Ontdek het prachtige cultuurlandschap in Friesland en fiets langs de Milch-Kuhl-Tour. Langs prachtige tuinen en mooie boerderijen wachten silhouetten van stalen koeien op u aan de haltes. De bekende Wezer-fietsroute met zijn 15 etappes voert ontspannen door de Noord-Duitse Laagvlakte. De goed bewegwijzerde route is een klassieker onder de fietstochten en belooft uitzicht op historische gebouwen en liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen.

Met het hele gezin naar Nedersaksen

Als u met kinderen op vakantie bent, moet een bezoek aan het Ottercentrum in Hankensbüttel op de agenda staan. Hier kunnen de kleintjes niet alleen de schattige otters observeren, maar ook wezels, hermelijnen en steenmarters. Het op één na grootste Duitse pretpark is het Heidepark in Soltau. Talrijke attracties zoals breakdancing en stoomcarrousels doen hier de harten van de jonge gasten sneller slaan. Hier kunt u deelnemen aan vele evenementen en u tegoed doen aan piratenburgers en mucho pollo.

Familie Kranenburg testet Nedersaksen

Stedentrip door Nedersaksen

Als u tijdens uw vakantie in de voetsporen van de geschiedenis wilt treden, dan is een bezoek aan Hamelen in Nedersaksen een must. De beroemde legende van de rattenvanger uit Hamelen is gebaseerd op een overlevering uit 1284. Ook een bezoek aan de steden Wilhelmshaven en Lüneburg is de moeite waard. Verken het "Duitse scheepvaartmuseum" in Wilhelmshaven of bewonder de historische huizen en de watertoren van de Hanzestad Lüneburg. Ook de steden Goslar, Salzgitter en Cuxhaven zijn een bezoek waard.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Nedersaksen

Nedersaksen

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Emsland

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Familievakantie - Haren (Ems)

Familievakantie - Haren (Ems)

Emsland

Voor uw gezondheid in het mooie Nedersaksen

Het gezonde klimaat van deze mooie deelstaat nodigt uit tot ontspannende wellnessmomenten. Of het nu gaat om een korte vakantie op de Lüneburger Heide of een langer verblijf in het Harzgebergte, sauna, massage en fitnessruimte zijn balsem voor de ziel. Laat u verwennen met een romantisch diner bij kaarslicht of ontspan in de thermale baden en na vele rustige momenten kunt u tijdens een wandeling genieten van de frisse Noordzeelucht. Vakantiekompas maakt het makkelijk om te kiezen.

Wat eet je in Nedersaksen?