Noordrijn-Westfalen

Avontuurlijke vakantie in Noordrijn-Westfalen

De dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland is Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad is Düsseldorf en de mooie deelstaat in het westen van Duitsland maakt niet alleen indruk met de hartelijkheid van zijn inwoners, maar heeft ook veel te bieden voor vakantiegangers. Noordrijn-Westfalen is divers in zijn natuur en geschiedenis. Met het Vakantiekompas vakantieblad kunt u de staat verkennen. Of het nu het opwindende Ruhrgebied, het Weserbergland of het avontuurlijke Rothaargebergte is, er valt genoeg te ontdekken in Noordrijn-Westfalen. Hier kunt u natuur en cultuur combineren en een buitengewoon avontuur beleven.

Wandelen in Noordrijn-Westfalen

Ver weg van de toeristische drukte wachten in Nordrhein-Westfalen talrijke wandelroutes op u. Wandel door de geurige loofbossen van het middelgebergte of verken de schilderachtige historische dorpjes in het Eggegebergte. De beroemde Eggeweg voert u langs de beroemde Externsteine (Externsteinen) helemaal naar Bad Driburg. Het legendarische Teutoburgerwoud met zijn Hermann Monument zal u inspireren. Als u wilt genieten van de idyllische meren in Noordrijn-Westfalen, moet uw reis u naar het recreatiegebied bij Witten brengen. Niet alleen is er een gezellige kinderboerderij voor de kinderen, maar ook barbecueplaatsen en talrijke wandelroutes wachten hier op u langs de Ruhr.

Fietsen in Noordrijn-Westfalen

Talrijke fietsroutes kenmerken deze mooie deelstaat. In Münsterland kunt u langs de spannende Flamingoroute fietsen en de flamingo's bewonderen die u in het Zwillbrocker Venn vindt. Ook de Bislicher Insel bij Xanten mag u niet missen. Hier kunt u over het eiland fietsen en de talrijke vogelsoorten ontdekken. Even ten zuiden van Mönchengladbach ligt het Niers fietspad. U kunt hier genieten van de charmante natuur, ver weg van de bruisende steden. Het fietspad is ongeveer 100 kilometer lang en voert u door de regio van de Nederrijn.

Met de familie naar Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is ook een paradijs voor kinderen. Gezinnen vinden hier talrijke pretparken, zoals het bekende Phantasialand. Phantasialand is een pretpark waar dromen uitkomen, met spannende attracties en veel evenementen. Ook een bezoek aan Movie Park Germany is de moeite waard. Hier kunt u met uw gezin deelnemen aan een studiotour of genieten van de ongeveer 40 attracties. Talrijke shows en evenementen zorgen ook voor spannende uren.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

Reismagazine Horn-Bad Meinberg

Horn-Bad Meinberg Vakantiebroschures

Teutoburger Wald

Naturregion Sieg Broschures

Naturregion Sieg Broschures

Noordrijn-Westfalen

Informatiepakket Recklinghausen

Informatiepakket Recklinghausen

Ruhrgebied

Druk kaart Rijnlandse Appelroute

Druk kaart Rijnlandse Appelroute

Rijn-Voreifel

Vakantie Bad Honnef

Vakantie Bad Honnef

Zevengebergte

Hostmap Bad Laasphe

Hostmap Bad Laasphe

Siegen-Wittgenstein

Magazine Duisburg is echt

Magazine Duisburg is echt

Ruhrgebied

Essen travel magazine

Essen travel magazine

Ruhrgebied

Diemelradweg

Diemelradweg

Diemelsee

Bergische Land - Vakantiemagazine

Bergische Land - Vakantiemagazine

Bergisches Land

Ontdek de steden van Noordrijn-Westfalen

Als u een spannende stedentrip door Noordrijn-Westfalen wilt maken, mag u steden als Keulen, Düsseldorf en Münster zeker niet overslaan. Historische gebouwen zoals de Dom van Keulen of het Benrathpaleis in Düsseldorf zullen u een onvergelijkbare ervaring bezorgen. Ook de nostalgische musea in Münster trekken elk jaar veel reizigers. Of het nu gaat om spannende weekmarkten, stadsrondleidingen of een ontspannende boottocht over de Rijn in Noordrijn-Westfalen, er is genoeg te ontdekken. Ook de mooie stadjes Monschau, Winterberg en Wesel zijn een bezoek waard.

Wat eet je in Noordrijn-Westfalen?

Om te ontspannen in Noordrijn-Westfalen

Een ontspannend wellnessweekend in Noordrijn-Westfalen is ook de moeite waard. Als u de stress van alledag even wilt vergeten, wachten talrijke wellness- en kuuroorden op u in de prachtige staat. Of het nu gaat om een zwembad of een sauna, massages of thermale baden, hier kunt u zich ontspannen en iets doen voor uw gezondheid. Veel mooie regio's zoals het Bergisches Land of de Eifel bieden niet alleen een charmant decor, maar ook sportieve activiteiten in de frisse lucht brengen lichaam en ziel weer in harmonie. Beleef de mooiste kanten van NRW met Vakantiekompas.