Rijnland-Palts

Rijnland-Palts - Meer dan alleen de Eifel

De deelstaat Rijnland-Palts beslaat ongeveer 20.000 vierkante kilometer en is daarmee de negende grootste deelstaat van Duitsland. Het ligt in het zuidwesten van Duitsland en grenst aan Frankrijk, Luxemburg en België. Rijnland-Palts is bekend om zijn hoofdstad Mainz, waar de historische kathedraal staat, en de fantastische wijnstreek in de Moezelvallei. Deze reistekst voor Rijnland-Palts geeft u een overzicht van de mogelijke activiteiten in de deelstaat.

Wandelen in Rijnland-Palts

Het wandelparadijs Rijnland-Palts biedt alles wat het hart van een wandelaar begeert. Van uitdagende en steile passages in het Noord-Paltser Woud tot glooiende heuvels en brede vlakten langs de Rijn, alle wandelbestemmingen zijn in Rijnland-Palts te bereiken. Ervaren wandelaars komen op de Donnersberg, rond Dahn en in het Nordpfälzer Bergland aan hun trekken. Gezinnen met kleine kinderen of met kinderwagens zullen vooral van het vlakkere landschap genieten. Rijnland-Palts biedt talrijke gecertificeerde wandelroutes, zoals de Wäller Tour Bärenkopp, de Traumschleife Heima, het Tal der wilden Endert of de Klettersteig in het Moezeldal.

Fietsen in Rijnland-Palts

Het fietsnetwerk in Rijnland-Palts is breed en gevarieerd. De staat telt in totaal 34 fietspaden met speciale themaroutes. Ook een lange-afstandsfietsroute maakt deel uit van het fietsaanbod van Rijnland-Palts. Zo loopt bijvoorbeeld de EuroVelo 15 of Rijnfietsroute door Rijnland-Palts. Alle fietspaden zijn voldoende bewegwijzerd. Of u nu graag fietst in uw vrije tijd, op reis bent met het gezin, een gepassioneerde racefietser bent of een gezellige fietser, Rijnland-Palts biedt u verschillende mogelijkheden voor fietsplezier. U kunt fietsen over de Duitse wijnroute, de Hunsrück-fietsroute, de Nahe-fietsroute of de Moezelfietsroute.

Wat eet je in Rijnland-Palts?

Familievakantie in Rijnland-Palts

Net als individualisten komen ook gezinnen in Rijnland-Palts aan hun trekken. Gezamenlijke wandelingen over de Geierlay hangbrug of naar een van de kastelen geven gezinnen een kijkje in de natuur en geschiedenis van Rijnland-Palts. Speciale sportactiviteiten zoals een touwparcours bieden plezier voor het hele gezin. De streek is dichtbevolkt met bos- en waterspeelplaatsen voor jong en oud. Afkoelen op warme zomerdagen is ook voorzien en kan het best in een van de diepe maars in de Vulkaaneifel. Rijnland-Palts heeft ook in de winter veel te bieden. Skiën en rodelen staan bovenaan de lijst van leuke dingen.

Stedentrips in Rijnland-Palts

De hoofdstad van Rijnland-Palts is een geweldige plek om te verkennen. Mainz wordt beschouwd als het bolwerk van het carnaval. Naast Mainz kunnen ook Kaiserslautern, Trier en Koblenz worden verkend.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Rijnland-Palts

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Bad Marienberg - Feelgood vakantie

Bad Marienberg - Feelgood vakantie

Westerwald

WesterwaldSteig

WesterwaldSteig

Westerwald

Vakantieregio Zonnige Benedenmoezel

Vakantieregio Zonnige Benedenmoezel

Moezel

Erlebnis Rheinbogen - Host directory

Erlebnis Rheinbogen

Rijn

Gezondheids- en wellnessvakantie in Rijnland-Palts

Tussen de Rijn en de Moezel zijn er heel wat wellnessfaciliteiten voor alleenreizenden of gezinnen. Het is niet ongewoon dat geneeskrachtig water uit de diepten van de ondergrond opborrelt, dat in kuuroorden wordt gebruikt. Talrijke kuuroorden in Rijnland-Palts bieden thermale baden aan. Het drinkwater wordt als bijzonder gezond en mild beschouwd. Of het nu gaat om een onderbreking van de dagelijkse werkroutine of een lang weekend, de thermale baden in Rijnland-Palts zijn het hele jaar geopend. Het Pfalzblick Wald Spa Resort in Dahn, het Marienhöh Wellness- en Familiehotel in Langweiler of de BollAnts Spa in Bad Sobernheim zijn een kleine selectie van kuuroorden in de regio.

Deze tekst beschrijft alle activiteiten voor de staat. Tijdens uw vakantie in de regio kunt u nog veel meer te weten komen. Dompel u onder in het wijnparadijs van de Moezelvallei of treed in de voetsporen van Gutenberg, de uitvinder van de boekdrukkunst.

Onze oorsprong. Uw bestemming. | Trailer