Saarland

Klein en veel te ontdekken - het Saarland

Door zijn grootte wordt het Saarland vaak over het hoofd gezien - ten onrechte, want deze deelstaat in het drielandenpunt tussen Frankrijk, Luxemburg en Duitsland nodigt uit tot verpozen met een mix van zachte natuur, cultuurlandschap en verstilde stadjes.

Wandelen op premium paden in Saarland

Wandelliefhebbers hebben vast wel eens gehoord van de Moselsteig, een wandelroute van 24 etappes en 365 km tussen Perl en Koblenz. Langs de Moezel passeert u wijngaarden, middeleeuwse kastelen en kleine pittoreske dorpjes. Als u gaat wandelen in het Saarland, is een panoramische wandeling over de Saarschleife een must. De beste aanbeveling hier is de Saarschleife Tafeltour, een 15 km lang panoramapad met een bezoek aan de kasteelruïnes van Monclair, een rit met de enige veerboot van het Saarland, en aangename wandelingen door weiden en bossen - met een buitengewoon uitzicht op de Saarschleife.

De Saarschleife, landmark nummer één, ligt aan je voeten - De Saarschleife, landmark nummer één, ligt aan je voeten - © GuentherDillingen auf Pixabay
De Saarschleife, landmark nummer één, ligt aan je voeten | © GuentherDillingen auf Pixabay

Het Saarland scoort met een gevarieerd aanbod voor fietsers

Fietsers komen in het Saarland aan hun trekken - of u nu liever op een racefiets of een mountainbike rijdt, of dat u meer een plezierfietser bent. Racefietsers zullen blij zijn met het goede netwerk van wegen en paden die geschikt zijn voor dit type tweewieler. Het afwisselende en gevarieerde landschap en de nabijheid van Frankrijk en Luxemburg nodigen uit tot het maken van lange tochten. Mountainbikers kunnen kiezen uit verschillende tochten voor alle fitnessniveaus. Een bijzonder mooie rit gaat 35 km rond Freisen. Het oppervlak wisselt af tussen paden, weiden en bospaden en loopt direct door het natuurpark Freisen. Voor wie het wat comfortabeler wil, is de Seven Ponds Tour de juiste keuze. Hier fietst u direct door het biosfeerreservaat Bliesgau.

Het Saarland, een onverwacht groene oase!

Met kind en kinderen in het Saarland: speciale gezinsaanbiedingen maken vakantie tot een echte belevenis

De Saarland Card is vooral aan te bevelen voor gezinsvakanties. Talrijke activiteiten die ook voor kinderen spannend zijn, kunnen voor minder of gratis worden beleefd. Plezier voor het hele gezin is gegarandeerd - of in het Saar Adventure Park, een hoog touwenparcours waar u uw vaardigheden tussen de boomtoppen kunt bewijzen, in de kindvriendelijke bad- en saunawereld Calypso met zijn glijbanen, kinderbaden en grachten, of op de Saar Alpaca Farm. De boerderij herbergt 100 alpaca's, waarmee regelmatig kan worden gewandeld, evenals lama's, Bactrische kamelen, ezels, honden en katten.

Overal in Saarland valt cultuur te ontdekken

In 2022 viert de stad Völklingen haar 1200-jarig bestaan. Er zijn tal van activiteiten en evenementen gepland, dus het is zeker de moeite waard om dit stadje een bezoekje te brengen. De belangrijkste attractie hier is ongetwijfeld de ijzerfabriek van Völklingen, een in onbruik geraakte ijzer- en staalfabriek die in 1994 tot UNESCO-werelderfgoed werd uitgeroepen. Het voormalige fabrieksterrein is voor bezoekers voorbereid met een spannende rondgang, waarvan de blaashal het hoogtepunt is. Ook worden hier regelmatig kunsttentoonstellingen georganiseerd. Tijdens een van de stadsrondleidingen van 90-120 minuten kunt u het oude spoorwegstation, de verzoeningskerk, de Sint Egidiuskerk en het oude stadhuis bezichtigen.

Wat eet je in het Saarland?

Vind ontspanning, sereniteit en vooral tijd tijdens een wellnessvakantie in Saarland

Als u liever naar Saarland komt voor wellness, is er een ruime keuze aan thermale baden, grotten en kuuroorden. De Saarland Therme, die op 4000 vierkante meter talrijke sauna's en schoonheidsbehandelingen in Zuid-Spaanse stijl biedt, ligt vlak bij de Franse grens in Kleinblittersdorf. Een andere bijzonderheid is het Saargrotte Resort in Saarbrücken, waar u zich in een solosessie kunt ontspannen met behulp van meditatiemuziek en licht. Het onbehandelde Himalayazout heeft een positief effect op de luchtwegen.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Saarland