Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein - bewogen vakantie

Ingebed tussen de Noordzee en de Oostzee ligt de deelstaat Sleeswijk-Holstein met de hoofdstad Kiel. Sleeswijk-Holstein, gekenmerkt door de Waddenzee en talrijke schilderachtige eilanden, bekoort door zijn unieke natuur. Eilanden als Helgoland en het landschap van de Dithmarschen nodigen uit tot een paar ontspannende uren. Met het vakantietijdschrift Vakantiekompas kunt u rustig de tijd nemen om de juiste regio in Sleeswijk-Holstein voor u en uw gezin te kiezen. Het grootste nationale park in Midden-Europa is het Schleswig-Holstein Wadden Sea National Park. Hier kunt u nog talrijke diersoorten waarnemen, zoals bruinvissen en bergeenden.

Wandelparadijs Sleeswijk-Holstein

Talrijke wandelpaden kenmerken de noordelijkste deelstaat. Verken Sleeswijk-Holstein te voet en wandel door het prachtige Alsterland. Ongeveer 20 rondwandelingen doorkruisen de streek en voeren u door het veelzijdige landschap. Of het nu gaat om de Noordzee of de Oostzee, in beide gebieden wachten unieke wandelpaden op u. Verken de Oostzee van Glücksburg tot Travemünde of beleef de ruige Noordzeekust met zijn uitgestrekte landschappen. Maar ook het idyllische binnenland is een reis waard. Goed bewegwijzerde routes brengen u naar het natuurpark Aukrug en langs de populaire Mönchsweg.

Fietsen naar Sleeswijk-Holstein

Als u al fietsend van de frisse lucht wilt genieten, kunt u gebruik maken van de Oostzee-fietsroute. Hij loopt van Lübeck naar Stralsund en hier kunt u vele schilderachtige dorpjes bewonderen. Geniet van het weidse uitzicht op de kliffen van de Oostzee en fiets langs de Ochsenweg. Ongeveer 13 lange-afstandsfietsroutes bepalen deze prachtige deelstaat. Uw reis voert u langs culturele hoogtepunten, langs fascinerende natuurlandschappen en door vele historische dorpjes. Het overwegend vlakke landschap wordt gedeeltelijk gekenmerkt door glooiende heuvels en u kunt zich ontspannen aan de romantische meren.

Sleeswijk-Holstein voor natuurliefhebbers - Sleeswijk-Holstein voor natuurliefhebbers - © neelam279 auf Pixabay
Sleeswijk-Holstein voor natuurliefhebbers | © neelam279 auf Pixabay

Geschikte catalogi voor een vakantie in Sleeswijk-Holstein

Vakantie in Sleeswijk-Holstein met de hele familie

Jonge gasten zullen snel vinden wat ze zoeken in de "Phänomenta". Het interessante wetenschapscentrum bevindt zich in Flensburg en maakt indruk met zijn 170 interactieve stations. Hier kunnen kinderen spelenderwijs wetenschap en technologie ontdekken. Het familiepretpark Tolk-Schau zou ook op uw vakantieprogramma moeten staan als u met kinderen reist. Vlakbij de stad Schleswig kunnen de kleintjes op de 700 meter lange zomerrodelbaan naar beneden het dal in of zich uitleven op de familieattracties. Het park biedt een gevarieerd familieprogramma.

Droomsteden in Sleeswijk-Holstein

Wie een stadswandeling wil maken door de noordelijkste deelstaat van Duitsland, mag de steden Lübeck en Itzehoe niet missen. Imposante bakstenen huizen en kronkelige steegjes zijn kenmerkend voor Lübeck en u moet hier ook zeker een kijkje nemen in de museumhaven. Het district Itzehoe daarentegen maakt indruk met zijn culturele hoogtepunten zoals het historische centrum en het kloosterhof. Ook de steden Husum, Heide en de hoofdstad Kiel zijn een bezoek waard. Bezoek ook de talrijke musea, zoals het scheepvaartmuseum Flensburg, en laat u meevoeren in de geschiedenis.

Wat eet je in Sleeswijk-Holstein?

Voor uw gezondheid naar Sleeswijk-Holstein

In de noordelijkste deelstaat wachten vele ontspannende wellness-oases op u. Geniet van een wellnessweekend aan de schilderachtige kust en laat u verwennen met sauna's, massages en diners bij kaarslicht. Of het nu gaat om Noord-Friesland, het Oostzee-eiland Fehmarn of Timmendorfer Strand, in Sleeswijk-Holstein draait alles om gezondheid. Geniet van het witte zand op het eiland Föhr of laat u verwennen in de wellnessruimte. Ook voor uw lichamelijk welzijn wordt hier goed gezorgd. Probeer de typische specialiteiten van het noorderlicht. Het Vakantiekompas vakantiemagazine maakt het u gemakkelijk om de juiste Sleeswijk-Holstein te kiezen.