Thüringen

Thüringen - een veelzijdige vakantiebestemming in het midden van Duitsland

Natuur en cultuur liggen dicht bij elkaar in Thüringen, de kleine deelstaat tussen Saksen, Saksen-Anhalt, Nedersaksen, Hessen en Beieren. Of u nu fascinerende wandelpaden wilt ontdekken, liever gaat fietsen, zich in vervlogen tijden wilt onderdompelen in kasteel Wartburg of steden als Erfurt en Weimar wilt verkennen - dit is de plek voor u.

Wandelen in Thüringen

Niet voor niets wordt het Thüringer Wald beschreven als een van de mooiste middelgebergten van Duitsland. Enorme bosgebieden - de grootste aaneengesloten bossen van Duitsland overigens - nodigen uit tot uitgebreide wandeltochten. Vergeet dus uw wandelschoenen niet als u naar deze deelstaat reist, waar verschillende steden aanspraak maken op het geografische middelpunt van Duitsland. De bekendste van de vele wandelroutes is ongetwijfeld de Rennsteig: 168 kilometer steile beklimmingen en vlakke heuvels voeren door prachtige landschappen. Voor dagtochten is de keuze reuze, want er is meer dan 6.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden - van de ontspannen wandeling rond Kleinschmalkalden tot het Maarten Lutherpad in de voetsporen van de hervormer, er is voor elk wat wils.

Fietsen in Thüringen

Jij en je fiets horen bij elkaar? In het Thüringer Woud, in de Rhön en in het Schwarzedal kunt u uw hobby op talrijke bewegwijzerde fiets- en mountainbikeroutes beoefenen. Onderweg zijn er vaak interessante bezienswaardigheden, waardoor sport en cultuur gemakkelijk te combineren zijn.

#Duitslandactief - Thüringen, het groene hart van Duitsland

Gezinsvakantie in Thüringen

De staat is ideaal voor een vakantie met het hele gezin. Niet alleen wandelen en fietsen is aan de orde van de dag, maar ook een uitstapje naar de Wartburg is zeker aan te bevelen voor jong en oud. Hier, waar Luther het Nieuwe Testament vertaalde, is veel te ontdekken en je waant je bijna terug in de Middeleeuwen. De Sprookjesgrotten van Saalfeld, het Exotarium Oberhof en de dierentuinen in Suhl en Gotha zijn ook ideale dagtochten voor kinderen. Wie zich samen met anderen wil verdiepen in de porseleinproductie kan een bezoek brengen aan de hoog boven de Saalevallei gelegen burcht Leuchtenburg en de porseleinstad Kahla.

Stedentrips in Thüringen

Cultuur waar je ook kijkt - deze mooie steden hebben veel te bieden. Immers, grote kunstenaars als Bach en Goethe brachten een groot deel van hun leven in Thüringen door, en Luther lijkt hier nog steeds op veel plaatsen alomtegenwoordig te zijn. Erfurt, de hoofdstad van de deelstaat, nodigt uit tot een duik in de geschiedenis van de stad: De Oude Synagoge, de kathedraal, het Augustijner klooster - overal valt wel iets te ontdekken. U moet ook een bezoek brengen aan de Krämerbrücke. In Weimar trekken niet alleen het kasteel met zijn uitgestrekte park en de prachtige Anna Amalia bibliotheek, maar ook het Goethe Nationaal Museum en het Bauhaus Museum cultuurliefhebbers uit de hele wereld aan. Als u ook enkele kleinere steden wilt leren kennen, kunt u Gotha, Gera en Eisenach bezoeken.

Wat eet je in Thüringen?

Gezondheids- en wellnessvakantie in Thüringen

Als u zich gewoon wilt ontspannen op vakantie, wordt u hartelijk verwelkomd door talrijke thermale kuuroorden, die alle zijn uitgerust met ultramoderne wellnesslandschappen. Of het nu gaat om zwemmen, sauna of verschillende gezondheidsbevorderende kuurbehandelingen - de thermen van Thüringen laten niets te wensen over. In het SOLEWELT in Bad Salzungen kunt u drijven als in de Dode Zee en daarna inademen in het gradeerhuis. De Friederiken Therme in het rozenstadje Bad Langensalza is al even mooi.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Thüringen

Thüringen

Fietsen in Thüringen Vakantie

Fietsen in Thüringen Vakantie

Thüringen