08.07.2020 | Oorsprong: www.saaleradweg.de

403 kilometer natuur, cultuur en plezier

Saale fietspad ervaring

Het Saale fietspad is een van de meest aantrekkelijke en gevarieerde rivierfietspaden in Duitsland. De bron van de Saale ligt aan het Großer Waldstein, vanwaar de rivier zich door het Fichtelgebergte en het Frankische Woud slingert, vervolgens door het Thüringer Leisteengebergte langs de stuwmeren van de Saale stroomt en verder in noordelijke richting langs Jena, Naumburg, Merseburg en Halle naar Barby stroomt, waar ze uitmondt in de Elbe.

Terwijl het heuvelachtige landschap aan de bovenloop van de Saale het de fietsers af en toe moeilijk maakt om te fietsen, biedt de route vanuit Saalfeld vele momenten van fietsplezier.

Saale fietspad - Saaleradweg e.V. / V. Grätsch
Saale fietspad | Saaleradweg e.V. / V. Grätsch

Reizen met de fiets

Steeds weer dwaalt het uitzicht af naar kastelen en paleizen die op de heuvels troont, wat Johann Wolfgang von Goethe al inspireerde. De route is niet alleen omgeven door van idyllische natuur en culturele hoogtepunten, maar ook van culinaire ervaringen.

Fietsers komen echte originelen tegen: van de Hofer Wärschtlamo tot de Saalfelder Detscher, van de Thüringer tafelcultuur tot de Saale-Unstrut wijn. Het Saale fietspad is gemakkelijk te fietsen in negen etappes. Het hele traject is goed bereikbaar met de trein. Alle informatie voor uw planning vindt u op: www.saaleradweg.de

Thüringer tafelcultuur - Saaleradweg e.V. / V. Grätsch
Thüringer tafelcultuur | Saaleradweg e.V. / V. Grätsch
Fietsen in Thüringen Vakantie

Fietsen in Thüringen Vakantie

Thüringen

Perfect voor fiets- en cultuurliefhebbers, gezinsvakanties en sportieve ambitieuze fietsers.