18.06.2024 | Oorsprong: Tourismusverband Liebliches Taubertal e.V.

Actieve culinaire vakantie tussen uiterwaarden en wijngaarden

Fietstochten langs de Tauber en de Main
Fietstochten langs de Tauber en de Main
Er zijn panoramische ligstoelen beschikbaar voor vermoeide fietsers op mooie uitzichtpunten en rustplaatsen. | © djd/Tourismusverband Liebliches Taubertal/Chris Frumolt

Overdag fietsen, genieten van het afwisselende landschap en bewegen in de frisse lucht - 's avonds het land en de mensen beleven onder het genot van een goed glas wijn en nagenieten van de indrukken van de dag: Dat is het motto van de "Wijnfietstocht" van Hohenlohe door het Taubertal naar de Main.

De bewegwijzerde langeafstandsfietsroute loopt van Dörzbach in het noordoosten van Baden-Württemberg tussen uiterwaarden en wijngaarden langs de rivier de Tauber en van Wertheim verder langs de Main naar Miltenberg in Beieren. Fietsers passeren de wijngaarden van de drie wijnbouwgebieden Württemberg, Franken en Baden. Onderweg kun je de regionale wijn proeven in de vele wijnmakerijen in de Tauber- en Maindalen, maar ook in de zijdalen en op de hoogten. De 250 kilometer lange route is verdeeld in zeven ontspannen etappes, zodat er tijd is voor aangename pauzes en sightseeing.

Ervaar het culturele landschap

Onderweg zijn langere stops de moeite waard, bijvoorbeeld in het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber, in Weikersheim met het gelijknamige voorvaderlijke kasteel van de graven van Hohenlohe, in Bad Mergentheim met zijn woonpaleis of in Tauberbischofsheim met zijn prachtige vakwerkstad. Voor de beklimmingen naar de wijngaarden raden we recreatieve vakantiegangers het gebruik van elektrische fietsen of e-bikes aan, die ook ter plaatse kunnen worden gehuurd. Op www.liebliches-taubertal.de vind je servicestations en verhuurders, bezienswaardigheden en wijnfeesten, interactieve tourkaarten en brochures om te downloaden.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

Culinaire excursies

Wie liever individuele dagtochten en excursies maakt in plaats van van de ene plaats naar de andere te fietsen, kan in de vakantieregio Tauber-Franken kiezen uit in totaal twaalf avontuurlijke tochten. Ze leiden naar de zijdalen van de Tauber, langs de Main en naar de uitlopers van de Hohenlohe en het Odenwald en komen na een tocht van 24 tot 83 kilometer weer terug bij het startpunt. Dankzij de Taubertal-fietstreinen en -fietsbussen kunt u ook afzonderlijke etappes van de langeafstandsfietsroutes "Lieflijk Taubertal - De Klassieker" of "Main-Tauber-Frankenfietstocht Acht" als dagtocht fietsen. Wie met een camper onderweg is, vindt langs de fietsroutes talrijke staanplaatsen. En restaurants, wijnlokalen, wijnboeren en wijnfeesten nodigen uit om te genieten van de culinaire specialiteiten van de regio.