02.11.2020 | Oorsprong: Zugspitz Region GmbH c/o Kunz PR

Alpengeluk onder de sparrenboom

Hier bedacht en gemaakt: houten kant-en-klare kralen gesneden door Markus Wagner
Hier bedacht en gemaakt: houten kant-en-klare kralen gesneden door Markus Wagner
Hier bedacht en gemaakt: houten kant-en-klare kralen gesneden door Markus Wagner | © Zugspitz Region www.inser-hoamat.de, Christian Stadler

"Inser Hoamat" - dialect voor "ons huis" - is de naam van het kwaliteitszegel uit de Zugspitz-regio. Het staat voor hoogwaardige producten en fabrikanten die geworteld zijn aan de voet van de hoogste berg van Duitsland.

Elk van hen heeft zijn eigen verhaal te vertellen: Markus Wagner in Oberammergau, bijvoorbeeld, snijdt en schildert geregen Punch en Punch met karakter uit de lokale berg sparrenhout. Handgemaakte "Gapalade" of een eetbaar Zugspitzekruis uit de Chocolaterie Amelie staat garant voor een zoete verwennerij. Wilt u een stukje alpine lifestyle voor thuis? Het Werdenfelser hooikussen van kruidenspecialist "Natursula" belooft pijnstilling en gezonde slaap met een geurige bergkruidenvulling.

21 bedrijven voeren producten met het "Inser Hoamat"-zegel - van kunst- en siervoorwerpen tot kleding, verzorgingsproducten en kantoorbenodigdheden. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet aan ten minste drie van de vier criteria worden voldaan: regionale productie, traditionele productie, lokale grondstoffen, echte unicum. Voordat de liefdevol bewerkte geschenken onder de kerstboom terechtkomen, pak je ze zelf op.

Zo ontdekken de vakantiegangers onderweg de mooiste plekjes van de Zugspitz. Als een persoonlijk bezoek voor Kerstmis niet lukt: Veel van de unieke producten worden ook op verzoek verzonden.