17.05.2023 | Oorsprong: Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern GmbH

Alpenzomer 2023 in de regio Nationaal Park Hohe Tauern

Typische snack op een alm
Typische snack op een alm
Typische snack op een alm in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern | © Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern GmbH, Daniel Breuer

Rustieke alpenweiden en fantastisch uitzicht

Als begin juni de alpenmelkers hun berghutten betrekken, keert de alpenzomer terug in de vakantieregio Hohe Tauern Nationalpark: met zijn warme zonnige dagen, de fijne culinaire lekkernijen, de feesten en de avonden onder de sterrenhemel, die op meer dan 1.000 m boven de zeespiegel ongelooflijk dichtbij lijkt. Alpenzomer in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern - dat is puur vakantiegeluk.

De alp is een werkplek voor de alpenmelkers en een ware plek van verlangen voor vakantiegangers: hierboven lijken de prioriteiten van het leven te verschuiven. De smartphone zwijgt, de gedachtencarrousel staat stil. Kauwen cirkelen voor de machtige toppen en uit de hut komt een verleidelijke geur van vers gebakken boeren donuts. Het zijn de kleine dingen in het leven die een blijvend effect hebben. In de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern bevinden zich ongeveer 120 almhutten, voor het merendeel gecertificeerde en op kwaliteit geteste zomerhutten. Het zijn kleine toevluchtsoorden van volmaakt geluk.

De hutten worden traditioneel beheerd en ontvangen hun gasten hartelijk: Voor een tussenstop of zelfs voor een nacht op de alp. Omdat veel werk nog met de hand en zonder elektriciteit wordt gedaan, ervaren wandelaars en bergbeklimmers deze idylle als echt en authentiek. 340 paarden, 7.000 runderen, waarvan 1.300 melkkoeien, en 7.600 schapen en geiten zorgen ervoor dat de alpenweiden begraasd worden en zo een oeroud cultuurgebied behouden blijft.

Goed gemarkeerde wandelpaden leiden naar de 13 dalen van het nationale park, naar verborgen alpenweiden, naar gletsjerafgronden en naar de toppen van de drieduizend meter hoge toppen. Als u niet alleen op pad wilt gaan, kunt u deelnemen aan de rondleidingen met deskundige rangers van het nationale park: Met hun kennis openen zij een geheel nieuwe wereld voor de wandelaars.

Hier zijn de rustieke almen en prachtige wandelingen: www.nationalpark.at/en/holiday/summer/hiking

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern is een ontdekkingsreis naar de krachten van de natuur en maakt het voor zowel recreanten als avonturiers mogelijk om volledig tot hun recht te komen. Wandelaars, Trekking...