11.08.2020 | Oorsprong: Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern

Avontuur Berg & Natuur - Wandelen in het Nationaal Park

Op pad met parkwachters
Op pad met parkwachters
Op pad met parkwachters | © NPHT

Een wandelvakantie in het nationale park is een bijzondere ervaring: met 266 drieduizend meter hoge toppen en 342 gletsjers speelt de natuur een dominante rol in de 20 dorpen en 13 valleien van de vakantieregio Hohe Tauern National Park. Het grootste natuurreservaat van Midden-Europa nodigt u uit om zijn schatten en geheimen tijdens prachtige wandelingen te ontdekken en echte avonturen te beleven. De aangeboden activiteiten variëren van gezinsvriendelijke alpine wandelingen en natuurhistorische excursies tot hoogalpiene bergtochten in het gletsjergebied. U kunt individueel wandelen of in het gezelschap van een ervaren parkwachter, die de ogen opent voor geïnteresseerde bezoekers naar een van de meest fascinerende natuurlijke landschappen op aarde en haar schoonheid.

De 3798 meter hoge Großglockner - de hoogste berg van Oostenrijk - strekt zich met zijn beschermende flanken uit over het nationale park Hohe Tauern. De gieren cirkelen imposant rond in het Rauris Krumltal, de koele gletsjerwind waait van de Schmiedingerkees naar het hoogste uitkijkplatform van Salzburg, de watervallen van Krimml vallen honderden meters naar beneden. Rond de 120 alpenweiden in het Nationaal Park Hohe Tauern daarentegen zet het melodieuze luiden van de klokken van de koeien de toon: onderweg wordt er bramen uit de hand geknabbeld en dwazen goud glinstert in het verfrissende water van vele beekjes.

Waar u uw blik ook wendt tijdens uw wandelingen in de vakantieregio Hohe Tauern National Park, de schoonheid van dit landschap opent zich, dat niet alleen natuurliefhebbers bekoort. Omdat de Hohe Tauern ook vanuit historisch oogpunt een echte schatkamer is: het zijn oude Keltische nederzettingen, de muilezelpaden getuigen van de moeizame goederenhandel in de Alpen en mijnwerkers hebben hier eeuwenlang naar smaragden, goud en zilver gegraven.

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren.

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern is een ontdekkingsreis naar de krachten van de natuur en maakt het voor zowel recreanten als avonturiers mogelijk om volledig tot hun recht te komen. Wandelaars, Trekking...

Elke vallei is een beleving op zich

De vakantieregio Hohe Tauern National Park kan worden bewandeld over goed gemarkeerde paden van verschillende moeilijkheidsgraden. Of het nu gaat om het oversteken van de Tauern, het bekijken van wilde dieren of geologische excursies - het aanbod is rijk en gevarieerd. Het netwerk van wandelpaden leidt van de buitenzone, waarin een eeuwenlang cultuurlandschap wordt bedreven, naar de kernzone van het nationaal park met zijn oorspronkelijke natuurlandschap.

Adembenemende uitzichten in de vakantieregio Hohe Tauern National Park - Adembenemende uitzichten in de vakantieregio Hohe Tauern National Park - © Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern
Adembenemende uitzichten in de vakantieregio Hohe Tauern National Park | © Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern

In het beste gezelschap: de parkwachters van het nationale park zijn het eerste aanspreekpunt voor wandelaars

Om de speciale kenmerken en de ecologische, sociaal-culturele en economische relaties rond het Hohe Tauern National Park beter te begrijpen, zijn er tal van interactieve bezoekers- en educatieve voorzieningen zoals themapaden, tentoonstellingen, enz., Maar ook een breed scala aan nationale parkwachters.

De parkwachters van het nationale park zijn de eerste aanloophaven voor wandelaars en vakantiegangers in de valleien. Je vindt ze van maandag tot en met vrijdag tot 11 september 2020 nog in de informatiehutten bij de dalingangen. Ze bieden kaarten, beantwoorden vragen en geven wandeltips. De gratis tour-app vult het adviesaanbod aan: het bevat een topografische wandelkaart (schaal 1:25.000), evenals tochten voor wandelaars, informatie over hutten, uitzichtpunten, herbergen en vrijetijdsvoorzieningen. Het kan van tevoren worden gedownload en offline worden gebruikt.