04.05.2021 | Oorsprong: Chiemsee-Alpenland Tourismus GmbH & Co. KG

Avontuur met de Chiemsee-Anterl

Mijn avonturen in het Chiemsee-Alpenland - aan de Chiemsee
Mijn avonturen in het Chiemsee-Alpenland - aan de Chiemsee
© Chiemsee-Alpenland Tourismus GmbH & Co. KG

In nieuwe kinderbrochures van Toerisme Chiemsee-Alpenland wordt op speelse wijze uitgelegd hoe het berg- en merenlandschap kan worden beschermd - ook te beluisteren.

Met de twee nieuwe avonturenboeken van Chiemsee-Alpenland Tourismus ontdekken kinderen samen met de liefdevol getekende Chiemsee-Anterl de vakantie- en vrijetijdsregio Chiemsee-Alpenland. De Anterl (Beiers voor eend) neemt de kleine lezers mee op zijn berg- en meeravonturen in de streek. Zo kunnen de kinderen zich al voor hun vakantie voorbereiden op de streek en de plaatselijke belevenissen, onder meer met puzzels en kleurplaten. Tijdens het verblijf is de Chiemsee-Anterl ook een spannende begeleider: Hij helpt om spelenderwijs de natuur beter te leren kennen met interactieve opdrachten en laat zien - op een kindvriendelijke manier voorbereid - hoe je je goed moet gedragen om geen dieren aan het meer, in het bos of op de alm te storen en het milieu te beschermen.

Mijn avonturen in het Chiemsee-Alpenland - aan de Chiemsee

In het eerste deel neemt Anterl zijn lezers mee op een ontdekkingstocht door de Chiemsee: vanaf de oever, in het water, op het schip en naar de eilanden. Kinderen leren waarom natuurbescherming aan het meer zo belangrijk is, hoe de Chiemseeschepen aan hun naam komen of dat er zelfs roze flamingo's en een sprookjesachtige "Tischlein-Deck-Dich" aan de Chiemsee zijn.

Mijn avonturen in het Chiemsee-Alpenland - van het dal naar de bergen

In het tweede boekje verkent Anterl de natuur in de vallei en in de bergen van de streek. Het vertelt over veenavonturen die niet zo eng zijn als ze in eerste instantie klinken, maar ook over dieren in het bos en op de bergweide. De avonturiers leren over verschillende soorten bomen, hoe we weten hoe oud bomen zijn, waarom koeien naar de alpenweide komen en wat een "Mankei" is.

Vervolg met de Chiemsee-Anterl

Fans van de Chiemsee-Anterl kunnen nu al uitkijken naar het spannende vervolg. In de uitgave Stadt, Land, Fluss (Stad, Land, Rivier) valt er nog veel te ontdekken voor de Chiemsee-Anterl en zijn vrienden uit de steden van de vakantie- en vrijetijdsregio Chiemsee-Alpenland...

Chiemsee Anterl - van het dal naar de bergen - © Chiemsee-Alpenland Tourismus Huber Wast
Chiemsee Anterl - van het dal naar de bergen | © Chiemsee-Alpenland Tourismus Huber Wast

Avonturen om naar te luisteren en te kijken

Chiemsee-Anterl met visser voor Fraueninsel - © Chiemsee-Alpenland Tourismus Huber Wast
Chiemsee-Anterl met visser voor Fraueninsel | © Chiemsee-Alpenland Tourismus Huber Wast

Voor alle kinderen die nog niet kunnen lezen of liever naar de verhalen luisteren of kijken, zijn de avonturen van de Chiemsee-Anterl nu ook te zien op het Youtube-kanaal van Chiemsee-Alpenland Toerisme op www.youtube.com/chiemseealpenland.

Avontuur met de Chiemsee-Anterl aan de Chiemsee

De boekjes, vers van de pers, zijn gratis online te bekijken op www.chiemsee-alpenland.de/prospekte of kunnen gratis worden besteld om mee naar huis te nemen. Informatie over veilige gezinsvakanties in het Chiemsee-Alpenland met excursiebestemmingen, vakantiehuizen, campings of aanbieders van boerderijvakanties is verkrijgbaar bij Chiemsee-Alpenland Tourismus op www.chiemsee-alpenland.de/familienurlaub of telefonisch op 08051 96 555-0.