15.12.2022 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing c/o NewsWork AG

Bad Füssing camping Max 1: Premieprijs als ADAC Superplatz 2023

Camping Max 1 in Bad Füssing
Camping Max 1 in Bad Füssing
De camping faciliteit Max 1 in Bad Füssing is ADAC Superplatz 2023: ADAC-perswoordvoerder Thomas Reimann overhandigde de prijs aan exploitant Doris Fuchs. | © Kur- & GästeService Bad Füssing

Deze onderscheiding geldt als een van de meest begeerde onder kampeerders: de onderscheiding als "ADAC Superplatz". Voor het eerst heeft een camping in Europa's populairste kuuroord Bad Füssing in Neder-Beieren de prestigieuze onderscheiding gekregen. De grootste automobielclub van Duitsland heeft de site "Max 1" de titel toegekend. "Het vervult me met grote vreugde en ook trots dat we nu ook in Bad Füssing een ADAC Superplatz kunnen registreren met de kuur- en vakantiecamping Max 1", zegt Daniela Leipelt, kuur- en toerismemanager van de gemeente Bad Füssing.

In de toerisme- en campingbranche wordt deze titel, die momenteel door slechts 21 camping- en recreatievoorzieningen in Duitsland en slechts 175 in heel Europa wordt gevoerd, vanwege de strenge normen als bijzonder waardevol beschouwd. De deskundigen van de ADAC en zijn onlineportaal "PiNCAMP" beoordelen onder meer het niveau van de faciliteiten, het culinaire aanbod, een constant hoge kwaliteit van de diensten zijn essentiële factoren in een catalogus van meer dan 200 criteria. "Alleen de besten van de besten krijgen deze bijzondere en belangrijke onderscheiding echt", aldus de kuur- en toerismemanager van Bad Füssing.

De het hele jaar door geopende kuur- en vakantiecamping "Max 1", gelegen aan de rand van het idyllische natuurgebied "Unterer Inn", geldt met zijn 160 plaatsen als een ideale locatie voor ontspannende kuur-, wellness-, cultuur- en natuurbelevingsvakanties. Verzorgde natuurlijkheid en Beierse gezelligheid - altijd met het juiste vleugje luxe, ruime lievelingsplaatsen voor body-and-soul kampeerders, plaatsen voor camperliefhebbers en weelderig groene standplaatsen voor levensgenieters: de hoogwaardige voorzieningen van de camping met een eigen thermaal bad- en saunalandschap op meer dan 1.. 000 vierkante meter, een wellness- en gezondheidscentrum met fysiotherapie, massage, fitness en cosmetica, een idyllisch natuurlijk zwemmeer en het eigen delicatessenrestaurant "Maxwirt" garanderen een comfortabel en ontspannen verblijf voor elke vakantiesmaak.

Camping met verzorgd hotelcomfort en allerlei extra's: deze argumenten worden door de gasten gewaardeerd en hebben ook de juryleden overtuigd. "De kuur- en vakantiecamping Max 1 mag zich nu met recht tot de elite van de Europese campings rekenen en deze premium award zal een verdere positieve invloed hebben, zowel voor de camping als voor onze kuur- en toeristische locatie als geheel", is Daniela Leipelt overtuigd. Volgens Leipelt maakt deze bijzondere onderscheiding opnieuw één ding duidelijk: het loont de moeite om met een vooruitziende blik te investeren in de perfecte gast- en doelgroepgerichte faciliteiten en de beste diensten. De prijs is ook een onderscheiding voor het werk van Doris Fuchs als eigenaar en exploitant en haar hele team. "Spa- en wellnesscamping op het hoogste niveau - dat past gewoon perfect bij Bad Füssing als kuuroord en kuuroord dat vele prijzen heeft gewonnen," aldus de kuur- en toerismemanager.

Bad Füssing: "Spa Camping" met vijf sterren en "Wellness Plus

De hoogwaardige faciliteiten van het Max 1-terrein met een eigen thermaal bad- en saunalandschap op meer dan 1.000 vierkante meter overtuigden ook de deskundigen van de ADAC. - © Kur- & GästeService Bad Füssing
De hoogwaardige faciliteiten van het Max 1-terrein met een eigen thermaal bad- en saunalandschap op meer dan 1.000 vierkante meter overtuigden ook de deskundigen van de ADAC. | © Kur- & GästeService Bad Füssing

De onderscheiding als "ADAC Superplatz" voegt zich bij een indrukwekkende verzameling titels en onderscheidingen waarmee "Max 1" zich mag tooien: de Duitse Vereniging voor Toerisme kende de faciliteit vijf sterren en een "S" voor Superior toe. De camping is ook onderscheiden met de gerenommeerde Europa Award 2020 door de Duitse Camping Club e.V., is drievoudig eerste plaats winnaar bij de CampingAward 2023 voor Wellness, Ontspanning en voor de bijzondere oriëntatie. In de ranking van camping.info behoort Max 1 al jaren tot de beste 100 campings van Europa en heeft momenteel de beste beoordeling voor wellness van alle deelnemende campings in Europa. De basis voor deze prijs waren ongeveer 228.000 beoordelingen van meer dan 150.000 kampeerders.

"We zijn allemaal ontzettend blij en het hele Max 1-team is trots, blij en dankbaar voor deze bijzondere waardering. Onze grootste zorg is echter ook dat onze gasten zich bij ons altijd thuis voelen - daar streven wij elke dag naar. Ik wil mijn geweldige team hiervoor bedanken. Want achter elke onderscheiding staat een uitstekend team dat de handen ineenslaat", benadrukt Doris Fuchs als eigenaar en manager van Kur- und Feriencamping Max 1.

Europa's populairste kuuroord Bad Füssing is nu zeer in trek bij camperaars met een verlangen naar gezonde ontspanning, want de werking van het thermale water van Bad Füssing is wereldberoemd en wetenschappelijk bevestigd. Bad Füssing verwent zijn bezoekers met het meest uitgebreide thermenlandschap van Europa met 12.000 vierkante meter wateroppervlak, met wellnessattracties uit de hele wereld, unieke saunawerelden of zelfs pure paradijselijke natuur. Ongeveer 460 kilometer aan fiets- en wandelpaden wachten erop om ontdekt te worden.