29.06.2022 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing c/o NewsWork AG

Bad Füssing is een van de beste kuuroorden van Duitsland 2022 en 2023

Bad Füssing is een van de beste kuuroorden van Duitsland 2022 en 2023
© Kur- & GästeService Bad Füssing

Nieuwe topclassificatie van Stern magazine

385 plaatsen in Duitsland zijn officieel erkend als kuuroord of geneeskrachtige badplaats. De deskundigen van het tijdschrift "Stern" hebben ze nu samen met het onafhankelijke Münchense onderzoeksinstituut Munich Inquire Media (MINQ) aan de tand gevoeld. De 86 beste werden geselecteerd en opgenomen in de lijst van "Uitstekende kuuroorden van Duitsland", die voor het eerst wordt gepubliceerd. Bad Füssing is met deze prestigieuze titel in de nu gepubliceerde spa rating geëerd.

"Je kunt overal herstellen. Maar wat maakt een kuuroord bijzonder - en welke springen er in het bijzonder uit?" schrijven de deskundigen van het tijdschrift "Stern" in hun studie "Lucht, water en beweging - deze kuuroorden zijn bijzonder goed voor de ziel en het lichaam". Volgens de artsen, journalisten en specialisten op het gebied van databanken scoort Bad Füssing in Neder-Beieren met "drie thermale baden" en "12.000 vierkante meter thermaal wateroppervlak in meer dan 100 baden".

Holistische benadering van de studie

Volgens "Stern" was de basis voor de nu gepubliceerde studie een meerfasig en uitgebreid onderzoeksproces. "Het is niet één factor die de doorslag geeft voor kwaliteit, het gaat om een totaalbeeld," aldus de beschrijving van deze nieuwe holistische benadering. In het begin waren er dan ook twee leidende vragen: Welke indicatoren zijn geschikt om de kwaliteit en de bijzondere kenmerken van kuuroorden vast te stellen? En wie voldoet op voortreffelijke wijze aan deze criteria?

De auteurs kozen medische infrastructuur, zonuren, wandel- en fietspaden, culinair aanbod, hotels, bezienswaardigheden en evenementen als criteria. Vervolgens werd voor elke plaats een score berekend, waarin de medische infrastructuur met een wegingsfactor van 50% was opgenomen. Vrije tijd en sport waren goed voor een kwart van de totale waardering, cultuur en culinaire geneugten voor een vijfde en het karakter van het kuuroord woog mee op vijf procent.

Bad Füssing kreeg bijzonder goede en zeer goede beoordelingen in de categorieën "medische diensten", "typische kuurdiensten", "cultuur en culinaire hoogstandjes" en "kuurgrootte". Het resort scoorde ook goed op "vrije tijd en activiteiten" en "aantal uren zonneschijn". In Beieren staan slechts 17 van de in totaal 47 kuuroorden op de Stern-lijst van "Uitstekende kuuroorden in Duitsland 2022/23". "Wij zijn zeer verheugd over deze bijzondere onderscheiding en zien het als een stimulans en motivatie om de vakantiedromen van onze gasten te blijven verwezenlijken", aldus Daniela Leipelt, spa & tourism manager van Bad Füssing.

Een vast gast aandeel van meer dan 90 procent

Bad Füssing is het kuuroord in Europa met het hoogste aantal overnachtingen, vóór het begin van de Coronapandemie, met bijna 2,4 miljoen overnachtingen en meer dan 1,6 miljoen bezoekers per jaar. Wie Bad Füssing bezoekt, komt terug: volgens een studie van het Centouris-onderzoekscentrum wordt meer dan 90 procent van degenen die Bad Füssing voor het eerst bezoeken, vaste klant. Bad Füssing verwent zijn bezoekers met het grootste thermale landschap van Europa: 100 therapie-, ontspannings- en bewegingsbaden met 12.000 vierkante meter wateroppervlak in de drie grote thermale baden en in hotels en klinieken.

Het thermale water van Bad Füssing, dat met een temperatuur van maximaal 56 graden Celsius uit een diepte van 1.000 meter omhoog borrelt en een unieke samenstelling van actieve bestanddelen heeft, is de drijvende kracht achter dit succesverhaal. Vandaag de dag verwent de stad haar gasten met zo'n 460 kilometer aan fiets- en wandelpaden door paradijselijke natuur, maar ook met een cultureel en amusementsaanbod op stadsniveau.

Bovendien heeft de stad in het hart van het Beierse golf- en kuuroordland een eigen casino. Bezoekers kunnen ook kiezen uit uitgebreide gezondheidsprogramma's. Gasten waarderen ook het nieuwe aanbod voor bostherapie en bosmeditatie, zowel voor mensen met een allergie als voor mensen met beperkte mobiliteit.