06.05.2022 | Oorsprong: Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Bad Zwischenahn heeft een nieuwe horde genomen om een Kneippkuuroord te worden

Bad Zwischenahn op weg om een Kneippkuuroord te worden
Bad Zwischenahn op weg om een Kneippkuuroord te worden
Bad Zwischenahn heeft een nieuwe horde genomen om een Kneippkuuroord te worden | © Bad Zwischenahner Touristik GmbH

De Duitse meteorologische dienst stelt een luchtkwaliteitsrapport en een bioklimatologisch rapport op voor Bad Zwischenahn

"Het verheugt mij u te kunnen meedelen dat de bioklimatologische en luchthygiënische vereisten voor de predikaten "modderkuuroord" en "Kneippkuuroord" momenteel zonder beperkingen worden vervuld in het beoordelingsgebied Bad Zwischenahn". Dit is het begin van het bericht dat Bad Zwischenahn Touristik GmbH van de Duitse Meteorologische dienst heeft ontvangen, samen met een uitgebreide evaluatie van de resultaten. Er is een luchtkwaliteitsrapport en een bioklimatologisch rapport opgesteld. Deze waren zowel nodig voor het nieuwe predikaat als Kneippkuuroord als voor het reguliere predikaat als modderkuuroord.

Voor dit verslag werden gedurende een jaar wekelijks luchtmonsters genomen in speciaal daarvoor opgezette luchtmeetstations en toegezonden aan de Duitse Meteorologische Dienst. De luchtmeetstations werden geïnstalleerd in de bocht van het marktplein en bij de ingang van het kuurpark. Uit de algemene beoordeling blijkt dat de verontreinigingsgraad van de onderzochte luchtverontreinigingen in Bad Zwischenahn uiterst laag tot normaal is gebleken. Er waren geen overschrijdingen van de kortetermijnrichtwaarden gedurende de gehele meetperiode. Per gemeten luchtverontreiniging en meetpunt zouden maximaal drie overschrijdingen zijn toegestaan. Dit zijn de beste voorwaarden voor Bad Zwischenahn.

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Het vakantiepakket bevat het reismagazine en het gastboek 2022, een lokale kaart, de brochure "Vrijetijdsactiviteiten - Actief in Bad Zwischenahn" en de brochure "Rondleidingen in Bad Zwischenahn". Met deze documenten bent u goed uitgerust voor uw vakantie in Bad Zwischenahn.

"We zijn blij dat we hiermee het laatste ontbrekende stukje van de puzzel voor onze herbenoeming tot Kneippkuuroord hebben ontvangen", zegt kuurdirecteur Dr. Norbert Hemken. "We hebben de resultaten rechtstreeks doorgestuurd naar het verantwoordelijke Nedersaksische ministerie van Economie, Arbeid, Verkeer en Digitalisering. Nu moeten we wachten op de definitieve beslissing."

In de herfst van vorig jaar had reeds een inspectie ter plaatse plaatsgevonden door de adviesraad voor kuuroorden. Hemken heeft er nu alle vertrouwen in dat hij binnenkort het predicaat Kneippkuuroord in handen mag houden.