19.09.2023 | Oorsprong: Edersee Marketing GmbH

Beleef de natuur tijdens de Edersee herfstwandelweek 2023

Herfstwandelweek 2023 - Natuurbelevenis Edersee
Herfstwandelweek 2023 - Natuurbelevenis Edersee
Begin oktober 2023 worden wandelaars van harte uitgenodigd voor de herfstwandelweek in de regio Edersee. | © Markus Balkow

Samen wandelen in een groep, interessante informatie krijgen over de natuur, het landschap en de geschiedenis en genieten van prachtige uitzichten - geïnteresseerde wandelaars kunnen dit allemaal beleven tijdens de herfstwandelweek begin oktober 2023. De "Herfstwandelweek 2023 - Natuurbelevenis Edersee" loopt van 4 tot 8 oktober.

In verschillende activiteitengroepen wordt de regio Edersee al wandelend verkend: Nieuwsgierige wandelaars lopen routes van ongeveer 10 kilometer. De ervaren kenners wandelen gemiddeld zo'n 15 kilometer per dag. Elke dag staat er een andere tocht op het programma. Inbegrepen in de wandelweek zijn in totaal drie hoofdwandelingen met een natuur- en nationale parkgids van Kellerwald-Edersee, lunchpakketten en een klein sociaal programma op respectievelijk woensdagavond en zondagochtend.

"Tijdens de herfstwandelweek kunnen wandelaars bewust genieten van de natuur. Deze tijd van het jaar is bijzonder mooi om te wandelen, omdat de bladeren verkleuren en er een prachtig kleurenspel in de bossen te bewonderen is. Bovendien wordt er veel interessante informatie gegeven en samen in de groep vliegt de tijd voorbij," meldt Karuna Eckel, medewerkster van Edersee Marketing GmbH, die de herfstwandelweek samen met het Natuur- en Nationaalpark organiseert.

Geïnteresseerde wandelaars kunnen zich tot 29 september 2023 online aanmelden op www.wanderabenteuer-edersee.de. De deelnemersprijs voor de hele herfstwandelweek bedraagt €74 per persoon.

Beleef en vakantiemagazine Regio Edersee

Edersee Vakantieregio Broschures

Hessen

De Edersee wordt omringd door de grote natuurreservaten Kellerwald-Edersee (UNESCO werelderfgoed) en slingert door een gedeeltelijk ongerept landschap. Bestel nu gratis het belevenis- en vakantiemagazine Regio Edersee.