29.05.2024 | Oorsprong: Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Beleef twee unieke evenementen in Bad Mergentheim in de zomer van 2024

Unieke evenementen in de zomer van 2024
Unieke evenementen in de zomer van 2024
Bad Mergentheim kuurparkfeest met avondverlichting | © Michael Pogoda I Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Deze zomer vinden in Bad Mergentheim twee indrukwekkende evenementen plaats die bezoekers van heinde en verre aantrekken: de 19e regionale boerenmarkt in het Kurpark en het grote Kurparkfeest met verlichting. De boerenmarkt, bekend om zijn verscheidenheid aan regionale producten, biedt een unieke kans om verse producten van hoge kwaliteit rechtstreeks van de producenten te kopen. Tegelijkertijd verandert het Kurpark Festival het Kurpark in een stralende zee van licht met muzikale optredens en culinaire hoogstandjes die uitnodigen om te blijven hangen. Ontdek het beste wat de regio te bieden heeft en geniet van onvergetelijke momenten in een feestelijke sfeer.

19e regionale boerenmarkt in het Kurpark

Bad Mergentheim nodigt u uit voor de altijd populaire regionale boerenmarkt op zondag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur, dit keer onder het motto: “Fit met producten uit de regio - genieten en beleven”. Bezoekers van de 19e regionale boerenmarkt staat een dag vol afwisseling te wachten, vol entertainment, informatie en een kleurrijk aanbod van producten.

In het idyllische Kurpark presenteren familieboerderijen en lokale bedrijven een gevarieerd aanbod aan lekkernijen en specialiteiten: van knapperig boerenbrood en stevige worst- en visspecialiteiten tot Demeter schapenkaas, biologische eieren, zelfgemaakte jam, honing en gebak, kruiden, azijnspecialiteiten en nog veel meer. De selectie is gevarieerd en divers. Liefhebbers van eetbare paddenstoelen, kikkererwtenproducten, groene spelt en andere regionale lekkernijen zoals distillaten en likeuren komen ook aan hun trekken.

Maar er worden niet alleen culinaire hoogstandjes aangeboden. Het culinaire aanbod wordt aangevuld met natuurlijke (warmte)kussens, vlechtwerk, zonnehoeden, tuinkunst en -accessoires, tuinbeelden en houten decoraties, maar ook cosmetische producten van paardenmelk of zoutlampen.

19e regionale boerenmarkt in het Kurpark - In de idyllische kuurtuinen presenteren familieboerderijen en lokale bedrijven een kleurrijk aanbod aan delicatessen en specialiteiten. - © Michael Pogoda I Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH
In de idyllische kuurtuinen presenteren familieboerderijen en lokale bedrijven een kleurrijk aanbod aan delicatessen en specialiteiten. | © Michael Pogoda I Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Wie meer wil weten over de herkomst van zijn levensmiddelen, kan bij de stand van het landbouwbureau Bad Mergentheim terecht voor informatie over “Superfoods uit het Taubertal” of bij de plattelandsvrouwenvereniging van het district Main-Tauber voor informatie over de “leerboerderij”. Het doel van de informatiestands is om consumenten te sensibiliseren om lokaal te kopen en de lokale landbouw te ondersteunen. Er is immers een alternatief voor menig “exotisch” supervoedsel dat lokaal wordt geteeld.

Er zal een breed scala aan lekkernijen zijn om je honger of dorst te lessen: van klassieke gegrilde steak en forelworst tot falafelburgers of verschillende pastapotten en crêpes, maar ook veganistische en vegetarische lekkernijen, ijs, koffie en cake, wijn, mousserende wijn, bier en non-alcoholische dranken.
Muzikaal entertainment in het muziekpaviljoen wordt verzorgd door de Bad Mergentheimer stadsband van 11.00 tot 12.30 uur en het Bad Mergentheimer kuurensemble vanaf 14.00 uur. Voor de jongere bezoekers is er schminken en knutselen.

De 19e regionale boerenmarkt wordt georganiseerd door het kuurbestuur in samenwerking met het Main-Tauber-Kreis LandFrauenverband, het districtsbureau Main-Tauber-Kreis en de boerenvereniging Main-Tauber-Kreis. De toegang is gratis.

Groot kuurparkfeest met verlichting op 20 juli 2024

In Bad Mergentheim vindt het populaire kuurparkfeest met avondverlichting dit jaar plaats op zaterdag 20 juli 2024. Het hoogtepunt zijn de verlichte ornamenten, die met bijna 15.000 kleurrijke kaarsen op de weiden flikkeren en het Kurpark omtoveren tot een fantastisch gloeiende wereld. Een gevarieerd programma met livemuziek vanaf 15.00 uur zal de tijd doden tot het Kurpark 's avonds verlicht is.

Verschillende bands en muziekgroepen zorgen voor de juiste feeststemming op in totaal drie podia met muziekstijlen variërend van blues en soul tot pop, rock en jazz.

Groot kuurparkfeest met verlichting - De kinderspoorbaan houdt verveling gegarandeerd op afstand. - © Michael Pogoda I Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH
De kinderspoorbaan houdt verveling gegarandeerd op afstand. | © Michael Pogoda I Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Naast het kleurrijke muziekprogramma staat het Kurparkfest ook bekend om zijn gevarieerde culinaire aanbod. De medewerkers hebben een verscheidenheid aan lekkernijen voor de smaakpapillen bereid: Van zoete lekkernijen tot hartige hapjes en gerechten voor de grote trek.

Ook aan de jongere gasten is gedacht: met een kinderspoorbaan, een speciale speelstraat en twee springkussens (waarvan één speciaal voor kleine kinderen) zal verveling zeker geen probleem zijn.

Het slotakkoord van het festival zijn de waterspelen met hun lichteffecten voor het muziekpaviljoen om middernacht. Als het weer meezit, staat niets je in de weg om te genieten van een heerlijke zomeravond in het Kurpark.

Meer informatie over de evenementen in Bad Mergentheim in de zomer van 2024 is te vinden op visit.bad-mergentheim.de/de/

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.