02.06.2021 | Oorsprong: Region Villach Tourismus GmbH

Bergen, meren en veel plezier

Uitzicht op Villach
Uitzicht op Villach
Uitzicht op Villach | © Laci Döme auf Pixabay

In de Karinthische regio Villach, kan elke vakantie anders zijn

Beklim 's morgens de Mittagskogel en geniet van het prachtige uitzicht over het turkoois-blauwe Faakmeer, zwem 's middags in het Ossiachmeer en slenter 's avonds door het mooie Drau-stadje Villach. Als u verlangt naar kruidig-heldere alpenlucht, zwemmeren met drinkwaterkwaliteit en afwisselende excursiebestemmingen, dan is de regio Villach - Faaker See - Ossiacher See in het hart van Karinthië de juiste plaats voor u. Het prachtige natuurparadijs laat genoeg ruimte voor een vakantie met afstand, die zowel ontspannend als avontuurlijk kan zijn.

Drauradweg - Karinthië zuiden van Oostenrijk

Karinthië Vakantie - Drauradweg

Karinthië

Van de wereldberoemde Tre Cime di Lavaredo bij Dobbiaco fietst u langs de rivier de Drau naar de zonnige stad Lienz, van het rivierjuweel van de Boven-Drau naar de cultuurstad Spittal, van het levendige Villach naar de landschapstuin van het Rosental, van de schuttersstad Ferlach naar het dromerige Jauntal, van de grensplaatsen Lavamünd en Dravograd naar de universiteitsstad Maribor, waar de uitgestrektheid van Pannonië begint en u uiteindelijk Varaždin bereikt.

Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, heeft volop natuur te bieden. Hier wacht een zee aan schone, warme meren te midden van de Alpen. En bergen, van reusachtige 3.000 meter hoge toppen tot aan kleine glooiende bergjes.

Recreatieve wandelingen in het natuurpark Dobratsch

Tussen bergen en meren zijn er ontelbare droompaden die uitnodigen tot heerlijk wandelen. Bijvoorbeeld op de Gerlitzen Alpe met uitzicht op de Ossiacher See of in het natuurpark Dobratsch, waar u met een beetje geluk gemzen kunt zien. Ook op meerdaagse tochten zoals de Dobratschrondweg of de Ossiacher Seeweg, die langs watervallen voert, kunnen excursiegangers zich aan natuurspektakels verwachten. De avontuurlijke wandelroutes voor het hele gezin beloven veel plezier voor kinderen. Op het "Vossenpad" aan de Aichwaldsee kunt u bijvoorbeeld de kleine vos Fidelius helpen bij zijn zoektocht naar de gans Frieda, terwijl u in Drobollach aan de Faakersee de "sporen van de draak Woroun" kunt volgen.

Gratis fietsbussen

Uitzicht op de Faaker See - © Peter Ortner auf Pixabay
Uitzicht op de Faaker See | © Peter Ortner auf Pixabay

Wie de Karinthische regio vanuit het zadel van de fiets wil ontdekken, kan zich verheugen op een ruime keuze aan ontspannende gezinsfietspaden, pittige mountainbikeroutes en spectaculaire racefietsroutes. Tot de mooiste routes voor plezierfietsers behoren de Drau-fietsroute, de Ciclovia Alpe Adria-fietsroute en de Ossiacher See-fietsroute. Praktisch: de avonturenkaart van de regio Villach - Faaker See - Ossiacher See. De gratis gastenkaart omvat fietsbussen en een uitgebreid activiteitenprogramma met sport-, natuur- en cultuuraanbod.

Het water in

Geen zomervakantie zonder waterpret. Want negen zwemmeren met watertemperaturen tot 27 graden nodigen uit tot zwemmen, surfen, varen of stand-up paddle. Ook op de rivieren is er veel te beleven. Wat dacht u van een avontuurlijke kajaktocht op de Gail of een kanotocht op de diepgroene Drau? Daarnaast staan de vakantiegangers nog vele andere hoogtepunten te wachten, zoals het Natur-Aktiv-Park aan de Faakersee en de klimtuin Peterlewand in Bodensdorf - meer tips vindt u op www.visitvillach.at. Nog een pluspunt: er zijn 28 comfortabele campings in de regio. Dit maakt het heel gemakkelijk om uw vakantie op afstand en binnen "uw eigen vier muren" door te brengen. De stad Villach zelf is ook een interessante plaats om te verblijven. Van daaruit is het slechts een steenworp naar de natuur.