06.12.2022 | Oorsprong: Tourist Information Boppard

Boppard - pure belevenis en genieten aan de Rijn

Panoramazicht Boppard am Rijn
Panoramazicht Boppard am Rijn
Panoramazicht Boppard am Rijn | © WikimediaImages auf Pixabay

De steilste wijngaarden en een van de mooiste rivierpromenades aan de Midden-Rijn, de oudste bewaard gebleven Romeinse vestingmuren ten noorden van de Alpen en meer dan 200 km aan wandelroutes wachten op u in Boppard. Hier vindt u een van de mooiste landschappen van Duitsland, het Boven-Midden-Rijndal, dat sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Boppard is een populaire plek om te bezoeken vanwege de unieke promenade langs de rivier, die u uitnodigt om een ontspannen wandeling te maken of te genieten van culinaire hoogtepunten in een van de vele restaurants.

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Spannend vermaak: Bijna geen enkele andere stad aan de Midden-Rijn biedt zoveel ontdekkingen uit meer dan 2000 jaar cultuurgeschiedenis als Boppard.

Tijdens een wandeling door de stad komt u niet alleen Kelten tegen, ook de Romeinen hebben duidelijke sporen achtergelaten. Aan de rand van het oude stadsgedeelte zijn de muren van het kasteel Bodobrica tot 9 meter hoog. De Sint-Severusbasiliek is een markant punt in het centrum van de stad op de markt: De kerk is gebouwd op de plaats waar een Romeins badhuis stond. Een wandeling door de stad langs kerken, kloosters en kleine, romantische vakwerkhuizen leidt vaak naar een van de vele wijnlokalen in de wijnstad, waar u kunt genieten van de beste wijnen van het Midden-Rijn-gebied.

Of u nu geïnteresseerd bent in cultuur of sport, Boppard belooft gevarieerde vakanties en met het nieuwe Bopparder Gästeticket wordt het een milieuvriendelijke vakantie met gratis gebruik van het openbaar vervoer voor de duur van uw verblijf.