16.09.2021 | Oorsprong: © TI Boppard

Bopparder Hamm

Heerlijke wijn uit de streek
Heerlijke wijn uit de streek
© TI Boppard - Wilfried Mohr

De wijngaarden van de Bopparder Hamm domineren de bocht van de Rijn en vestigen de reputatie van Boppard als de thuishaven van uitstekende wijnhuizen. De zuidelijke ligging heeft een ideale hellingshoek ten opzichte van de zon, maakt gebruik van het wateroppervlak van de rivier als warmtereservoir en is goed beschermd tegen zowel het westen als het oosten, wat het microklimaat verder bevordert. Dit zijn de beste omstandigheden voor het verbouwen van kwaliteitswijnen.

Met zijn 75 hectare is de Bopparder Hamm ook het grootste aaneengesloten wijngaardgebied in de Middenrijn, verdeeld in individuele plaatsen van topklasse. De onbetwiste ster onder de verbouwde wijnstokken is en blijft de riesling, die hier een heel eigen karakter ontwikkelt dankzij de diepe, leisteenrijke verweerde rots. Typische aroma's van appel, munt en verschillende kruiden geven de Boppard Riesling zijn onmiskenbare noot. Zonder het vakmanschap en de passie van de wijnmaker kan echter zelfs de beste locatie geen goede wijnen voortbrengen. Het dagelijkse werk van de wijnbouwers op de uitgestrekte steile hellingen van de Bopparder Hamm wordt nog steeds gekenmerkt door handenarbeid. Een hoogtepunt van de wijngaardverkenningen met een uitgesproken culinair-vinologisch karakter is de "Middelrijnwijnbron" op de laatste zondag van april. Een twaalftal wijnhuizen in Boppard bieden een bijzonder zinnenprikkelende Rijn- en wijnervaring, afgewisseld met fijne kleine gerechten.

En eind september / begin oktober volgt het grootste wijnevenement van Boppard, het wijnfeest op het historische marktplein. Maar het hele jaar door maken de gezellige restaurants, de besloten feesten op de binnenplaats en natuurlijk de vele individuele wijnproeverijen direct bij de wijnmakerij deel uit van het aromatische wijnparcours dat zowel de plaatselijke bevolking als de gasten graag volgen.

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Spannend vermaak: Bijna geen enkele andere stad aan de Midden-Rijn biedt zoveel ontdekkingen uit meer dan 2000 jaar cultuurgeschiedenis als Boppard.