07.10.2022 | Oorsprong: Mosellandtouristik GmbH

Culinaire wandeltochten in de gouden Moezel herfst 2022

Culinaire wandeltochten in de gouden Moezel herfst 2022
Culinaire wandeltochten in de gouden Moezelherfst | © Bruno /Germany auf Pixabay

Het wandelevenement Moselsteig van 28.10. tot 06.11.2022

Voor veel natuurliefhebbers is de gouden herfst de mooiste tijd om te wandelen en de Moezel en Rijnland-Palts te ontdekken. De wijnboeren hebben de druiven in de kelder en alles wordt stiller en contemplatiever. De levendige, warme zomer gaat over in een zachte herfst, vergezeld van een waar kleurenvuurwerk in de wijngaarden en bossen. Het is weer tijd om de wandelschoenen aan te trekken en het kleurrijke vuurwerk mee te maken.

De jaarlijkse Wünschelrouten, de culinaire wandeltochten in de gouden Moezelherfst, gaan voor de vierde keer van start. Regionale, deskundige wandelexperts, Moezelcultuur- en wijnambassadeurs of natuurbelevingsgidsen tonen de charmes van de Moselsteig en zijn partnerpaden, de zijpaden, droomwegen en paden op individuele halve dagen en dagwandelingen. Voor het eerst zal het wandelevenement Moselsteig niet alleen tijdens het Allerheiligenweekend plaatsvinden, maar zich uitstrekken van 28 oktober tot en met 6 november 2022.

Op de acht exclusieve wandeltochten zijn culinaire stops een integraal onderdeel naast de panoramische uitzichten. Het spectrum varieert van rustieke picknicks tot stops in goede restaurants en bezoeken aan top wijnboeren. Tijdens de wijngaardwandeling rond Bernkastel-Kues wandelen de deelnemers zelfstandig van wijnhuis naar wijnhuis en proeven de diversiteit van de wereldberoemde Riesling. Tijdens de culinaire wandeling wordt een wandelmenu geserveerd bestaande uit een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Op de drie gastronomische rondleidingen Moselachter, Klüsserather Sagenweg en Longuicher Sauerbrunnen zijn er telkens vier stops met wijnproeverij en fingerfood naast deskundige begeleiding. De wichelroute "Op weg van de Hödesboeren" combineert een rijke cultuurhistorische geschiedenis met een spectaculair uitzicht op het Kautenbachtal, het Moezeldal en de Eifel met een picknick en een wijnproeverij. Fantastische uitzichten, een stevige stop bij een wijnboer met wijnproeverij en typische gerechten vindt u op de Wünschel-routes rond Cochem en in het Zeller Land.

Informatie en boekingsmogelijkheden voor de Wünschel-routes zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV-kantoren en online op www.visitmosel.de/wandern/moselsteig-wuenschelrouten.