15.11.2022 | Oorsprong: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main

Cultuur in overvloed in Frankfurt am Main

Frankfurt am Main
Frankfurt am Main
Cultuur in overvloed in Frankfurt am Main | © lapping auf Pixabay

Er zijn nog twee musea toegevoegd aan de nieuwe Oude Stad, de gastronomie en de winkelvoorzieningen verrijken de charmante wijk en moderne tentoonstellingen vullen het culturele aanbod van de stad aan de Main aan.

De nieuwe oude stad van Frankfurt is nu een lust voor het oog met een verscheidenheid aan musea voor elke smaak. Het KAISERPFALZ franconofurd, voorheen de Archeologische Tuin, en het Stoltze Museum zijn al sinds 2018 boeiend voor bezoekers.

Intussen maakt het museumlandschap van de nieuwe wijk echter indruk met nog twee andere hoogtepunten. Het Struwwelpeter Museum is heropend in het „Hinter dem Lämmchen“ gebouw en trekt met zijn nieuwe conceptie jonge en volwassen lezers van de klassieker in gelijke mate aan. Ook de opening van de Gouden Schaal werd lang verwacht. In december 2019 was het dan eindelijk zover. Een van de mooiste vakwerkhuizen in de nieuwe oude stad opende zijn deuren als dependance van het Historisch Museum en neemt de bezoeker mee in de wereld van de rijke koopmansfamilie van Hamel, die het huis in 1618 liet bouwen.

Aan de andere kant van de Main nodigt de unieke Museumsufer (Museumdijk) uit tot een uitgebreid museumbezoek. Maar liefst 13 musea staan hier in de rij en garanderen het hoogste culturele genot voor elke smaak, of het nu gaat om de Liebieghaus-sculptuurcollectie, het Museum voor Toegepaste Kunst of het Duitse filmmuseum.