31.01.2022 | Oorsprong: Tourist-Information Bad Mergentheim c/o Denkinger Kommunikation

De gezondheidsstad Bad Mergentheim lokt bezoekers met bijzondere attracties in 2022

Bad Mergentheim overtuigt met zijn medische en preventieve competentie
Bad Mergentheim overtuigt met zijn medische en preventieve competentie
De populairste (gezondheids)tip van het moment is de "Solymar Therme", waar de gasten zich kunnen ontspannen in de sauna en het wellness-gedeelte, alsmede in de vitaliteits- en pekelbaden gevuld met warm geneeskrachtig water. | © Björn Hänssler, Tourist-Information Bad Mergentheim

Genezende bronnen, wijnvaten, fantasie en een heleboel busnostalgie

Medische en preventieve deskundigheid is op veel plaatsen in Bad Mergentheim te vinden. In het kuurpark van de vakantie- en kuurstad, die een van de grootste kuuroorden van Baden-Württemberg is, zorgt het gradeerpaviljoen voor een weldadige zeebries. De bronnen "Karlsquelle", "Albertquelle" en "Wilhelmsquelle" onttrekken gezondheidsbevorderend drinkwater dat naar fonteinen stroomt en van daaruit rechtstreeks in de glazen van de gezondheidsbewuste gasten terechtkomt.

Dit is te danken aan Franz Gehrig, die in 1826 de Wilhelmsquelle ontdekte en de eerste steen legde voor de medische toekomst van het kuur- en gezondheidsoord. In de daaropvolgende jaren werden nog meer bronnen ontdekt door middel van boringen in de diepte van het Taubertal. Bad Mergentheim heeft hiervoor een standbeeld gewijd aan zijn beroemdste herder. Het beeldhouwwerk staat in het kuurpark, dat tot de mooiste kuurparken van Duitsland behoort. Het 224.000 vierkante meter grote kasteel- en kuurpark met bloemenzeeën en geurige tuinen nodigt uit tot verpozen.

"Bezoekers vinden het vaak moeilijk om dit prachtige toevluchtsoord voor lichaam, geest en ziel te verlaten. Maar u kunt uw immuunsysteem in Bad Mergentheim ook op tal van andere plaatsen en locaties versterken", zegt Stefanie Imhof, hoofd van het toeristenbureau.

Bad Mergentheim is niet alleen een bestemming voor mensen die ontspanning zoeken. Gasten zijn onder meer gefascineerd door de architectuur in de romantische oude stad. Onze foto toont het marktplein. - © Reishonger, Tourist-Information Bad Mergentheim
Bad Mergentheim is niet alleen een bestemming voor mensen die ontspanning zoeken. Gasten zijn onder meer gefascineerd door de architectuur in de romantische oude stad. Onze foto toont het marktplein. | © Reishonger, Tourist-Information Bad Mergentheim

Een "hot" (gezondheids)tip in de ware zin van het woord is de "Solymar Therme", waar de gasten zich kunnen ontspannen in de sauna en het wellness-gedeelte, alsmede in de vitaliteits- en pekelbaden gevuld met warm geneeskrachtig water. Het pekelwater is afkomstig van de in de 19e eeuw ontdekte bron "Paulsquelle", die vanwege het hoge gehalte aan mineralen wordt gebruikt voor baddoeleinden en in het eindexamenpaviljoen. Regelmatige onderzoeken en analyses garanderen de perfecte kwaliteit en de oorspronkelijke zuiverheid van al het geneeskrachtige water van het stadje met 24.000 inwoners, dat ook internationaal erkend is als een kuuroord voor stofwisselingsziekten.

Maar niet alleen rustzoekers komen naar Bad Mergentheim. Meer dan ooit reizen actieve vakantiegangers, wijnliefhebbers, kunst- en cultuurliefhebbers en gezinnen naar het prachtige Taubertal. Gasten komen voor tochten op het fietspad "Liebliches Taubertal - de klassieker" of de langeafstandswandelroute "Romantische Strasse". Zij komen voor avontuurlijke overnachtingen in wijnvaten, de nostalgische "Trapperbus" of wijnwandelingen door het Baden-Württembergse "Weinsüden Weinort" Markelsheim, een voorstad van Bad Mergentheim.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.

Gasten zijn ook gefascineerd door de architectuur van de romantische oude stad, vergapen zich aan de wereldberoemde "Stuppacher Madonna" - een van de belangrijkste werken van de middeleeuwse paneelschilderkunst - of willen graag een bezoek brengen aan het Résidence Palace. Het middelpunt ervan - het "Deutschordenmuseum" - brengt cultuur, geschiedenis en hedendaagse kunst tot leven. Het prachtige "Residenzschloss Mergentheim" combineert de Middeleeuwen en de moderne tijd in een spannend verhaal over de 800-jarige aanwezigheid van de Duitse Orde.

Gezinnen kiezen graag voor een bezoek aan het Wildpark Mergentheim, waar op 35 hectare meer dan 70 diersoorten leven. Grote sensaties worden beloofd door de avontuurlijke overnachtingen in de onmiddellijke nabijheid van wat één van de grootste wolvenroedels van Europa is.

Wie in 2022 een uitstapje naar Bad Mergentheim plant, doet er goed aan alvast een blik te werpen op de evenementenkalender, waarop tal van attracties staan vermeld: Autonostalgici zullen afreizen naar de "8e Internationale Oldtimer Bus Meeting" (13 - 15 mei). Op zaterdag 6 augustus geven de Fantastischen Vier in het kader van de serie "Lieder im Schloss" een openluchtconcert op de buitenplaats van het Residenzschloss van Mergentheim. Op zaterdag/zondag 20/21 augustus wordt het Residenzschloss weer een fantasiebolwerk tijdens het evenement "ANNOTOPIA". De première van vorig jaar werd gevolgd door zo'n 6.000 enthousiaste bezoekers.