06.09.2021 | Oorsprong: Touristik-Service Bad Zwischenahn

Digitaal spel: de fietsersbingo in Bad Zwischenahn

Fietsbingokaarten in het parklandschap Bad Zwischenahn
Fietsbingokaarten in het parklandschap Bad Zwischenahn
Fietsen en bingo spelen tegelijk is nu mogelijk bij de nieuwe Fietsersbingo in Bad Zwischenahn. Dennis Stoffers (Bad Zwischenahner Touristik-Gesellschaft), Frank Bullerdiek (Ammerland Touristik), Stefan Niemeyer (Curiopia - Bureau voor Toerisme Marketing), Hannes Horneber (Takuma - Bureau voor Digitale Communicatie) en kuuroorddirecteur Dr. Norbert Hemken (v.l.n.r.) zijn verheugd over de projectstart. | © Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Attentie bingo fans. In Bad Zwischenahn is het nu mogelijk om "op de fiets naar geluk" te gaan met de nieuwe en exclusief voor het Ammerland ontworpen bingo voor fietsers. Het 738 kilometer lange netwerk van fietspaden in en rond Bad Zwischenahn fungeert als een grote "bingostudio in de open lucht". Het onlangs ingevoerde knooppuntensysteem vormt de basis van de nieuwe natuurbeleving. Want uiteindelijk zijn de knooppuntnummers doorslaggevend voor het al dan niet winnen van een deelnemer.

"De nieuwe fietsbingo is een leuk nevenprogramma waarmee de gasten in Bad Zwischenahn de tijd kunnen doorbrengen. En misschien leren ze zo hun lievelingsplek opnieuw kennen," zegt kuurdirecteur dr. Norbert Hemken. "Het bevat alle functies die op dit moment belangrijk zijn. Het vindt plaats in de frisse lucht, creëert beweging en werkt digitaal."

De fietsbingo wordt gespeeld met een smartphone. Het enige wat nodig is om mee te doen is de app WhatsApp - en natuurlijk een fiets. Er zijn geen vaste tochten voor fietsersbingo. Met behulp van het knooppuntensysteem kunnen de deelnemers hun tocht individueel plannen en het bingokaartje fietsen dat nodig is voor de daaropvolgende bingotrekking.

Voor fietsers op zoek naar inspiratie, is de Adventure Bingo de juiste keuze. De route voert door de heide, langs molens of rond het Zwischenahner Meer, maar laat toch voldoende vrijheid. Het maakt niet uit wat de deelnemers kiezen. Aan het eind wachten hen prachtige landschappen en bezienswaardigheden. Het is altijd aan de deelnemers om te bepalen welke knooppunten zij langs de route willen fietsen. Dus iedereen heeft zijn eigen persoonlijke geluksnummers in handen. "Ik ben er vast van overtuigd dat het idee zal aanslaan," vervolgt Hemken. "Hier is een nieuw project op innovatieve wijze samengesteld uit verschillende bestaande componenten." Projectleider Dennis Stoffers ziet het nieuwe spel als een kans om bezoekers te sturen. "Met de belevenisbingo geven we fietsers inspiratie en brengen we onderwerpen en plaatsen onder de aandacht die normaal gesproken niet in de belangstelling staan. Op die manier leren vakantiegangers en plaatselijke bewoners het Ammerland op een nieuwe manier kennen," legt hij uit.

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Het vakantiepakket bevat het reismagazine en het gastboek 2022, een lokale kaart, de brochure "Vrijetijdsactiviteiten - Actief in Bad Zwischenahn" en de brochure "Rondleidingen in Bad Zwischenahn". Met deze documenten bent u goed uitgerust voor uw vakantie in Bad Zwischenahn.

Instructies

Belangrijk om weten: Bij fietsbingo verdienen de deelnemers hun bingokaart altijd zelf door door de knooppunten te fietsen. Voordat deelnemers aan een bingotocht beginnen, schrijven ze in de WhatsApp-app een bericht met het woord "Start" naar het nummer +49157 359 862 88. Een fietsende bingobot leidt gebruikers door het spel. Zodra het eigen bingokaartje van de gebruiker is geactiveerd, kan het worden gevuld met nummers van de knooppunten door de eigen locatie van de gebruiker aan de bot door te geven, waarbij in feite bij het knooppunt wordt ingecheckt.

Elk knooppunt in heel Ammerland kan een nummer voor het bingokaartje zijn. De kansen om te winnen nemen toe als op het ticket zoveel mogelijk, maar niet meer dan 25 verschillende knooppuntnummers worden ingevuld. Inchecken op een knooppunt is heel eenvoudig: als je op een knooppunt aankomt, wordt je locatie naar Cyclist Bingo gestuurd. Zorg ervoor dat u niet meer dan 20 meter van het knooppuntbord verwijderd bent. Zo wordt het nummer op het ticket overgebracht. Een bingokaart is geldig nadat ten minste vijf knooppunten zijn ingevoerd en kan dan direct worden ingediend. Maar: Hoe meer rijen er worden ingevuld, hoe hoger de winkansen. Zodra de rondleiding is afgelopen, hoeven de spelers alleen nog maar het commando "Finish" in WhatsApp te schrijven om het bingoblokje compleet te maken en in de prijzenpot voor de maandelijkse bingotrekking te belanden.

Aantrekkelijke prijzen wachten op de winnaars: Van regionale specialiteiten, tickets voor evenementen en rondleidingen voor gasten, waardebonnen voor het volgende uitstapje tot een korte vakantie aan het Zwischenahner Meer. De winnende nummers worden maandelijks getrokken. Op verzoek zullen de deelnemers op de hoogte worden gebracht van de winnende nummers. De resultaten van de trekkingen kunnen ook altijd online worden bekeken.

Alle informatie en uitleg over het spel is te vinden op www.radler-bingo.de.