10.02.2023 | Oorsprong: Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg

Droomvakantie in de deelstaat Baden-Württemberg

Wandel door het Zwarte Woud en ervaar het Bodensee, ontspan in Baden-Baden en geniet van cultuur in Heidelberg, proef wijn op de Kaiserstuhl of verken de Donauvallei per fiets: Er is meer dan één reden om naar het zuiden van Duitsland te reizen. Naar het land met de meeste gastronomische sterren - en de meeste zonuren. Wij stellen u graag drie bijzondere tips voor:

1e adrenalinekick en spectaculair uitzicht - hangbrug over Todtnau waterval

450 meter lang, 1,20 meter breed en 120 meter boven de grond - zo zal de spectaculaire hangbrug "Blackforestline" zich vanaf Pinksteren 2023 hoog boven de Todtnau-waterval presenteren. De nieuwe toeristische attractie in het Hochschwarzwald biedt adrenalinekicks in combinatie met een 360° panoramisch uitzicht op de hoogste natuurlijke waterval van Baden-Württemberg met een val van 97 meter en de omliggende bergen en bossen. Het startpunt van de brug, die kan worden betreden met een combiticket voor de brug en de waterval, wordt het nieuwe bezoekerscentrum bij het westelijke brugportaal op de weg naar Todtnauberg. Er komt ook een bezoekerscentrum. www.blackforestline.de

Hangbrug Blackforestline - Visualisatie van de spectaculaire hangbrug "Blackforestline" hoog boven de Todtnau waterval - © viewture2022
Visualisatie van de spectaculaire hangbrug "Blackforestline" hoog boven de Todtnau waterval | © viewture2022

2e nieuwe locaties voor dorpsvakanties - de authentieke ervaring

In het Zwarte Woud zijn er nog dorpen waar herinneringen aan de kindertijd tot leven komen. Met hartelijke gastheren die persoonlijk voor u zorgen, voelt u zich als gast meteen thuis: dat is een dorpsvakantie in het Zwarte Woud. Met dit aanbod wil de Schwarzwald Tourismus GmbH de dorpsstructuren in stand houden, verhuurders, regionale producenten en aanbieders alsmede kunstenaars en ambachtslieden met elkaar in contact brengen en zo de vakantiegangers een authentieke belevenis in het dorp mogelijk maken. De gasten kunnen zich verheugen op culinaire specialiteiten en interessante ontmoetingen met regionale producenten, inzichten in de gebruiken van het Zwarte Woud, indrukwekkende natuurlandschappen en hartelijke gastheren in pensions, pensions en boerderijen of wijnboerderijen. Elk van de 17 dorpen is uniek, maar voor elk dorp geldt: geniet van de streek, overnacht op een bijzondere plek, maak kennis met het echte dorpsleven en ervaar het oorspronkelijke Zwarte Woud. De dorpen Buchenbach, Kirchzarten, Oberried, Stegen, Freiamt, Unterentersbach en Oberentersbach zijn nieuw in 2023. Meer informatie over de afzonderlijke dorpen en een volledig overzicht zijn te vinden op www.dorfurlaub.info.

Dorpsvakantie in het Zwarte Woud - Dorpsvakantie in het Zwarte Woud - © Schwarzwald Tourismus GmbH
Dorpsvakantie in het Zwarte Woud | © Schwarzwald Tourismus GmbH

3e Nieuw: Activeer de SchwarzwaldCard vanaf een datum naar keuze

De SchwarzwaldCard kan voortaan vanaf een gewenste datum worden geactiveerd en is dus nog flexibeler: bij de aankoop van de kaart kan de gebruiker de startdatum 90 dagen van tevoren vrij kiezen. De SchwarzwaldCard is dan een heel jaar geldig vanaf de gewenste startdatum, biedt gratis toegang tot meer dan 200 attracties en is daarom het ideale geschenk. Het is verkrijgbaar bij talrijke verkooppunten in het Zwarte Woud of in de webshop van Schwarzwald Tourismus GmbH op www.schwarzwaldcard.shop. De SchwarzwaldCard is verkrijgbaar in twee versies: In de "klassieke" versie is het geldig op elke drie dagen binnen een jaar na de activeringsdatum. Of als "365"-versie: ook hier is het een jaar geldig vanaf de datum van activering, alle attracties kunnen dan één keer worden bezocht. Meer dan 200 attracties en kortingen zijn altijd inbegrepen. In de Europa-Park versie zijn de betreffende tickets ook geldig voor een hele dag in Duitslands grootste en populairste thema- en avonturenpark in Rust.
www.schwarzwaldcard.info

Dit is puur natuurgenot in het Zwarte Woud - Dit is puur natuurgenot in het Zwarte Woud - © Horst Dreisbach, Pixabay
Dit is puur natuurgenot in het Zwarte Woud | © Horst Dreisbach, Pixabay