30.07.2020 | Oorsprong: Große Kreisstadt Bad Mergentheim

Duurzaam Bad Mergentheim - Vakantie voor een positieve ecologische balans

Als u de regio in en rond Bad Mergentheim te voet wilt veroveren, kunt u routes kiezen van meer dan 1.000 kilometer. Het langeafstandswandelpad Romantic Road is erg populair.
Als u de regio in en rond Bad Mergentheim te voet wilt veroveren, kunt u routes kiezen van meer dan 1.000 kilometer. Het langeafstandswandelpad Romantic Road is erg populair.
Als u de regio in en rond Bad Mergentheim te voet wilt veroveren, kunt u routes kiezen van meer dan 1.000 kilometer. Het langeafstandswandelpad Romantic Road is erg populair. | © Philipp Reinhard

Vakantie voor een positieve ecologische balans en Bad Mergentheim

Gasten in Bad Mergentheim (Baden-Württemberg) brengen een bijzonder klimaat- en milieuvriendelijke vakantie door. Dit is het resultaat van de General German Automobile Club (ADAC), die 20 Duitse toeristenresorts in een uitsluitend landelijke regio heeft onderzocht. De belangrijkste vraag was hoe mobiele gasten zonder eigen auto zitten op een vakantieplek ver weg van de grote steden en grootstedelijke gebieden. Met tien van de elf mogelijke punten plaatst de ADAC het diverse aanbod op de tweede plaats achter Wernigerode (Saksen-Anhalt) en benadrukt het ook de directe verbinding met langeafstandsfietsroutes. Mobiel en natuurvriendelijk toerisme is een gangbare praktijk in Bad Mergentheim. In 2016 ontving de vakantie- en gezondheidsstad op het kruispunt van Romantic Road en Württemberg Wine Road het certificaat "Sustainable Travel Destination 2016 - 2019".

"Het resultaat van het ADAC-toeristisch onderzoek is zowel lof als motivatie voor ons en laat zien dat we de juiste weg hebben gekozen met ons toeristisch concept dat jaren geleden werd opgelegd voor meer duurzaamheid, idealiter autovrij reizen en klimaatvriendelijke mobiliteit ter plaatse" zegt transportdirecteur Kersten Hahn van Bad Mergentheim.

De ADAC ziet een uitstekend voorbeeld van zachte mobiliteit en duurzaam toerisme en een ideale aanvulling op het lokale openbaar vervoer in het centraal station bij het treinstation: binnen een station gebaseerd systeem en via de "Taubermobil" app, e-bikes en een elektrisch aangedreven auto toegekend. Daarnaast is er uitgebreid advies over het gebruik van treinen, bussen, taxi's en andere ophaaldiensten. Het aanbod wordt gebruikt door dagtoeristen, overnachtings- en kuurgasten, maar ook door lokale bewoners of lokale bedrijven.

“Duurzaamheid in vakantieplanning, klimaatvriendelijk reizen en zachte en milieuvriendelijke mobiliteit op de vakantielocatie spelen een steeds belangrijkere rol voor gasten in Bad Mergentheim. Voor sommige vakantiegangers is dit zelfs een doorslaggevend criterium geworden bij het kiezen van de bestemming waar u de beste tijd van het jaar met uw dierbaren wilt doorbrengen ”, zegt Veronika Morgenroth, hoofd van het VVV-kantoor.

In de categorie "Aankomst en vertrek" testte de ADAC onder meer de transportverbinding en daarmee de directe verbinding met Bad Mergentheim per trein. Ook de haltes voor treinen, langeafstands- en lijnbussen, het meenemen van fietsen op regionale treinen, bagagevervoer en de laatste rit naar de buurt per taxi, bus of ophaalservice werden positief beoordeeld.

In de rubriek "Mobiliteit ter plaatse" werd gekeken naar aanbiedingen, omschakelingsmogelijkheden en omsteltijden in het openbaar vervoer, het aanbod van spa- of gastenkaarten en het gebied van individueel vervoer met betrekking tot aanbiedingen en klimaatvriendelijkheid. De categorie "Informatie en Communicatie" betwijfelde de aankomst en Vertrek, mobiliteit ter plaatse en controle van de beschikbaarheid van elektronisch opvraagbare verkeersplannen.

Bad Mergentheim was uiteindelijk slechts één punt verwijderd van de volledige score. De ADAC ziet alleen opgekropte vraag als het gaat om on-demand verkeer - bijvoorbeeld bij het huren van auto's of het bedienen van een reguliere busshuttle.

"Ons doel is om het assortiment de komende jaren uit te breiden en nog flexibeler en moderner te maken. Er zijn al verschillende nieuwe busroutes voor on-demand verkeer gepland. Het is ook belangrijk voor ons om lege bussen te vermijden en op piekmomenten, zoals in het weekend of 's avonds, extra aanbiedingen te doen ”, zegt verkeersleider Kersten Hahn.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.

Over Bad Mergentheim

De vakantie- en gezondheidsstad Bad Mergentheim (Baden-Württemberg), gelegen aan de "romantische weg" en in het mooie Taubertal, trekt kuurgasten, fietsers, wandelaars, cultuurliefhebbers en wijnkenners aan. Omringd door een zacht heuvelachtig landschap, is de Frankische stad in het noordoosten van Baden-Württemberg al decennia lang een bestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning. Een blik op de geschiedenis legt uit dat de klassieke spa-gast, die vertrouwt op medische infrastructuur, specialistische zorg en vertraging, naar het pittoreske kuuroord gaat: met bijna 200 jaar gezondheidsexpertise is Bad Mergentheim een ​​van de grootste spa's en kuuroorden in Baden-Württemberg.

Wil je de regio te voet of met de fiets veroveren, kies dan voor routes van meer dan 1.000 kilometer. De langeafstandswandelroute "Romantic Road" en de 5-sterrenfietsroute "Lovely Tauber Valley - the classic" zijn populair en combineren geschiedenis, avontuur en overpeinzingen binnen 100 kilometer. De "wijnfietstocht door Hohenlohe, Taubertal en Main" over 220 kilometer is evenzeer een belevenis als de "Tauber Altmühl-fietsroute", die ongeveer 350 kilometer van de Main naar de Donau loopt.

Het wijnstadje Markelsheim belooft "fascinerende" dagen en nachten, en spant het wildpark, waar bezoekers nachten doorbrengen in de buurt van waarschijnlijk het grootste wolvenpakket van Europa. Het prachtige "Residenzschloss Mergentheim" combineert de middeleeuwen en het moderne in een interessant verhaal over de 800-jarige aanwezigheid van de Duitse Orde in het Taubertal. De kasteelgeschiedenis is van dichtbij te beleven in het Teutoon Orde Museum.

Het paleis- en kuurpark toont bloeiende zeeën, geurige tuinen en drie geneeskrachtige bronnen. Het afstudeerpaviljoen zorgt voor een aangename zeebries. Gezondheidsbevorderend drinkwater vindt drie helende bronnen - ze dineren in het kuurpark verschillende fonteintafels waar bezoekers zichzelf kunnen helpen tijdens hun creatieve pauzes. De nostalgische oude binnenstad van Bad Mergentheim nodigt uit tot een wandeling.