13.07.2022 | Oorsprong: EdelSteinLand Tourist-Information

EdelSteinLand - edelstenen en schitterende momenten van plezier

EdelSteinLand - edelstenen en schitterende momenten van plezier
Rotskerk in Idar-Oberstein | © Olaf Mühlenbrock auf Pixabay

EdelSteinLand heeft niet alleen glinsterend gesteente en prachtige natuur te bieden, maar ook de meest uiteenlopende culinaire hoogstandjes in de restaurants van de regio, die vaak direct verband houden met mineralen en edelstenen.

Edelsteen & traditioneel vlees

Edelstenen en aan het spit geroosterd vlees boven een beukenhouten vuur zijn voor velen de hoogtepunten van EdelSteinLand. En ze hebben een gemeenschappelijk verleden: in het begin van de 19e eeuw emigreerden veel edelsteenzoekers uit Idar-Oberstein en omstreken naar Brazilië. Daar vonden zij niet alleen edelstenen, maar maakten zij ook kennis met "churrasco" - grote stukken rundvlees, gekruid met grof zout, aan spiesen boven een open vuur gekookt. Met de edelsteentransporten kwam deze manier van vlees bereiden thuis en werd hier een traditie. In de loop der jaren zijn er twee varianten ontstaan: Obersteiner - een opgerold gebraad dat aan het spit boven het vuur wordt gedraaid - en Idarer Spießbraten - stukken vlees die op een beweegbaar rooster boven het vuur worden gedraaid.

Edelsteen en mousserende wijn

Het "Edelschliff" combineert twee schatten van het Nahegebied - mousserende edelstenen en uitstekende, minerale wijnen. Sinds 1999 wordt elk jaar een nieuwe harmonieuze combinatie van een geslepen, gezette edelsteen en een kwaliteitswijn uit de Nahe in een beperkte oplage aangeboden. Elke fles is uniek en bekoort zowel de edelsteen- als de wijnliefhebber.

Edelsteen & veelzijdige jenever

De "Aquamarin Gin" vindt zijn oorsprong midden in het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, waar het water voor de bereiding ervan ontspringt. Het is ook diep geworteld in de edelsteenstad Idar-Oberstein, het slijpdorp Kirschweiler, de plaatselijke natuur en oude tradities. De kostbare edelsteen die zijn naam draagt, bevindt zich ook in elke fles, die even uniek is als de steen zelf, wat de fijne gin net dat ietsje meer geeft.