13.07.2022 | Oorsprong: Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH

Een avond vol magie in Bayreuth

Een avond vol magie in Bayreuth
Zomeravondfeest in Bayreuth | © Andreas Harbach

Het Zomeravondfestival in Bayreuth lokt met concerten, culinaire hoogstandjes en kunst - de Hermitage is volledig verlicht

Op zaterdag 30 juli 2022 zal, na een onderbreking van bijna drie jaar, een van de bekendste evenementen plaatsvinden in het indrukwekkende parkterrein van de Hermitage - het Zomeravondfestival. Vanaf 17.00 uur kunnen bezoekers zich laten betoveren door concerten, culinaire hoogstandjes en kunst. Niet alleen de Orangerie in het hart van de Hermitage zal worden verlicht, maar in het hele park zijn de hele avond door nieuwe lichtbronnen te ontdekken.

De sfeer op deze avond is bijna magisch: lichtgevende piramiden, lichtzuilen en de verlichte bezienswaardigheden in de Hermitage verspreiden hun eigen magie bij het vallen van de avond. Op vier verschillende podia, eveneens verspreid over het park, brengen bands eigen nummers ten gehore, maar ook coverversies van wereldhits uit de jazz, pop en ook klassieke muziek. "Wij bieden een muzikale reis door alle genres van de muziekgeschiedenis tijdens een wandeling over het festivalterrein", benadrukt Dr. Manuel Becher, directeur van Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH (BMTG), dat het Zomeravondfestival organiseert.

Nieuw dit jaar is een grootschalig foodcourt met hapjes en gerechten uit de hele wereld, bereid door regionale restauranthouders, en een chill-outweide waar de concerten te volgen zijn op een LED-videowall. VR Bank Bayreuth-Hof eG zorgt voor een afwisselend animatieprogramma voor de jongste bezoekers. Goochelaars, springkastelen en historisch houten speelgoed zullen de harten van kinderen sneller doen kloppen tijdens het Zomeravondfestival. Gasten kunnen genieten van traditionele Frankische gerechten in de Orangerie en het hotel.

Tickets voor het Zomeravondfestival zijn hier te koop vanaf 14 euro. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 13 jaar.

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Bayreuth – UNESCO-werelderfgoed en de wereld van Wilhelmine

Dagelijkse culturele en evenement hoogtepunten

Zomervakantiegangers kunnen de komende weken bijna dagelijks culturele en evenementhighlights in Bayreuth verwachten. Tot september vinden in het kader van "Summertime Bayreuth" tal van evenementen plaats, zoals het Afrika-Caribisch Festival half juli, het Pianofestival - onder meer in de Margravial Opera - in juli, het Festival van jonge kunstenaars in augustus, het Festival van de barokopera van Bayreuth in september of de Zomerspelen in het Romeinse theater van de Hermitage van half mei tot juli.