15.09.2022 | Oorsprong: Erlebnis Akademie AG c/o COMEO Public Relations

Een duurzame natuurbeleving - wintermagie tussen de boomtoppen

Wintermagie tussen de boomtoppen
Wintermagie tussen de boomtoppen
De boomtopwandeling in het natuurerfgoedcentrum Rügen in een besneeuwde omgeving | © eak

Idylle en rust buiten de drukte - zelfs de stille winter heeft zijn charme. Als de bomen bedekt zijn met sneeuw, het riet aan zee een wit laagje vorst draagt en het landschap zich in alle grijstinten toont, presenteert de natuur zich als een verstild winterparadijs. Vakantiegangers die een versnelling lager willen schakelen en in alle rust van het uitzicht op de winteridylle willen genieten, kunnen de winter vanuit een uniek perspectief beleven op de vijf Duitse boomtoppenpaden van de Erlebnis Akademie. In het Beierse Woud, in het Zwarte Woud, op de Saarschleife, maar ook op Rügen en Usedom en Mecklenburg-Vorpommern, een winterwandeling op grote hoogte opent andere perspectieven op de natuur en is een blijvende ervaring voor jong en oud.

Vakantie aan de Oostzee

Boomkroonpad Usedom - De 33 meter hoge uitkijktoren van het boomkroonpad Usedom, met een groot doorloopnet. - © eak
De 33 meter hoge uitkijktoren van het boomkroonpad Usedom, met een groot doorloopnet. | © eak

Wikkel je dik in een jas en wandel over het winterse strand, zoek naar barnsteen of schelpen en warm je daarna weer op met een kopje thee voor het knapperende haardvuur: Prachtig, zo'n winterstop aan de Oostzeekust. Een bezoek aan de twee boomkroonpaden op Rügen en Usedom is een bijzondere ervaring: het winterse zeegezicht wordt indrukwekkender bij elke stap die bezoekers zetten op de barrièrevrije houten loopbrug - uiteraard zijn beide paden vrijgemaakt en veilig begaanbaar. Eenmaal op het uitkijkplatform openbaart zich het unieke uitzicht op bomen en struiken, duindoorn en riet. Kleine ijsschotsen dansen in de zee, meeuwen in de lucht. Wat een prachtige natuurbeleving.

Op een hoogte van 40 meter boven de grond ervaren bezoekers van de boomtopwandeling in het Rügen Natural Heritage Centre een spectaculair panoramisch uitzicht op het unieke landschap van het eiland. Een 1.250 meter lange houten loopbrug met vele geïntegreerde leer- en ervaringsstations leidt door het gemengde beukenbos naar het platform van de uitkijktoren "Adlerhorst", die zich spiraalsgewijs om een 30 meter hoge koperen beuk slingert. Wie wil, kan deelnemen aan een rondleiding en een gids interessante feiten over de omringende natuur en het boomkroonpad laten uitleggen over verschillende onderwerpen.

Bij het boomkroonpad Usedom slingert een loopbrug door de typische beuken- en dennenbomen van het eiland en leidt de bezoekers langs verschillende leer- en ervaringsstations. In het midden van het pad bereiken de bezoekers letterlijk het hoogtepunt van hun winterwandeling. Hier staat de 33 meter hoge uitkijktoren, die het hoogste punt van het hele eiland Usedom markeert. Het bovenste platform van de toren biedt een prachtig 360-graden panorama op de keizerlijke kuuroorden Heringsdorf en Ahlbeck, Swinemünde en het besneeuwde achterland van het eiland. Voor wie van spanning houdt, is er een beloopbaar net van 50 m² op het torenplatform.

Wintervakantie in het middelgebergte

Boomkroonpad Beierse Woud - Pure winternatuur beleven - dat kan op het boomkroonpad in het Beierse Woud in Neuschönau - © eak
Pure winternatuur beleven - dat kan op het boomkroonpad in het Beierse Woud in Neuschönau | © eak

In de winter kan het sneeuwdek in het Beierse Woud in Beieren of Zwarte Woud en Baden-Württemberg zo dik zijn als een man. Dan toont de wilde natuur zich bijzonder ongerept en rustig. Met sneeuwschoenen, dikke winterwandelschoenen of toerski's - een groot netwerk van wandelpaden nodigt ook uit tot uitgebreide bosverkenningstochten. Een winterwandeling over het boomtoppenpad is ook perfect om uit te schakelen en de batterijen op te laden. Stap voor stap, spiraalsgewijs omhoog tot je de hoogte van de boomtoppen bereikt. Het uitzicht over de bomen, een ontroerende ervaring. Ondanks de winterslaap die veel bosbewoners houden, zijn er nog steeds vogels die in bomen rondspringen. Pimpelmees of de bonte specht zijn vaak nog beter zichtbaar in deze tijd van het jaar.

Het Bavarian Forest Treetop Trail in Neuschönau is het eerste project van de Erlebnis Akademie - het werd geopend in 2009. Met een totale lengte van 1.300 meter en een hoogte tot 25 meter slingert het boomkroonpad zich door de beuken, sparren en sparren van het gemengde bergbos. Wie het pad helemaal naar boven volgt, naar de 44 meter hoge boomtoren, wordt beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over het Beierse Woud. Onderweg naar boven bieden avonturenstations en stripverhalen niet alleen voor kinderen spannende inzichten in het winterleven van bosdieren. Het eak biedt op deze locatie ook rondleidingen aan, zoals de avondrondleiding "Legendarisch boomtoppenpad". Tijdens deze tocht lopen wintergasten met een bosgids over het pad, luisteren ze naar verhalen uit lang vervlogen tijden en leren ze interessante feiten over de plaatselijke natuur.

Het Zwarte Woud boomkroonpad voert in totaal 1.250 meter op een hoogte van maximaal 20 meter door de toppen van zilversparren, sparren en beuken tot de bezoekers uiteindelijk de 40 meter hoge, architectonisch unieke uitkijktoren bereiken, waarvan het silhouet lijkt op een ijsje uit het Zwarte Woud. De gemakkelijke klim wordt beloond met een prachtig panoramisch uitzicht; op een heldere dag kun je zelfs tot aan de Zwitserse Alpen kijken.

Winterlandschap aan het water

Boomkroonpad Saarschleife - Het boomkroonpad van de Saarschleife biedt een uniek uitzicht op de vredige Saar in de winter - © eak
Het boomkroonpad van de Saarschleife biedt een uniek uitzicht op de vredige Saar in de winter | © eak

Het uitzicht op de Saar in het Saarland, die in de winter rustig en stil, bijna mystiek, zijn halve cirkel trekt langs barre rotsformaties en wijngaarden, inspireert tot vergelijkingen en vertraagt tegelijkertijd.

Het imposante natuurwonder is bijzonder goed te zien vanaf het boomkroonpad van de Saarschleife: Op 23 meter hoogte klimt u langs beuken, eiken en douglassparren de imposante houten toren op. Onderweg geven informatieve leerstations de bezoekers interessante feiten over het leven en de levensvormen van het bosecosysteem. Maak je geen zorgen - zelfs als het sneeuwt is het pad gemakkelijk en veilig begaanbaar - het pad met lage drempels wordt regelmatig geruimd.

Bestel nu gratis vakantiecatalogi uit Beieren

Beieren

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Vakantie catalogus Vakantie in Spessart en Lohr am Main

Lohr a. Main Vakantie

Beieren

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Beieren

Inzell vakantiemagazine

Inzell vakantiemagazine

Beieren

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

Beieren

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Ontdek Churfranken

Ontdek Churfranken

Churfranken

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Coburg Guide

Coburg Guide

Franken

Informatie over openingstijden en toegangsprijzen

De eak boomtoppenroutes aan de Oostzee, in het Zwarte Woud en het Beierse Woud en op de Saarschleife zijn tijdens de wintermaanden van november 2022 tot maart 2023 dagelijks geopend van 09:30 tot 16:00 uur. De locaties zullen gesloten zijn van 05.12. tot 16.12.2022 en op 24.12.2022. De toegangsprijzen voor volwassenen variëren tussen 11,00 en 12,50 euro, afhankelijk van de locatie, en tussen 9,00 en 9,50 euro voor kinderen vanaf 6 jaar.