15.02.2023 | Oorsprong: Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH

Een nieuw cultureel hoogtepunt voor Bayreuth

Een nieuw cultureel hoogtepunt voor Bayreuth
UNESCO Operagebouw Bayreuth | © DZT, Loic Lagarde

Vanaf 22 april 2023 opent het "Margravial Opera House. Werelderfgoed & Museum" zijn deuren. Het nieuwe museum van het Beierse Paleisdepartement richt zich op het UNESCO-werelderfgoed van het Margraviaal Operahuis. In weelderig ingerichte tentoonstellingszalen wordt het publiek met al zijn zintuigen ondergedompeld in de geschiedenis van het operahuis en de spannende wereld van het baroktheater.

Het museum presenteert interessante feiten over het baroktheater van Bayreuth en de baroktheaterpraktijk op en achter het toneel. Talrijke interactieve stations, maquettes en originelen laten het baroktheater tot leven komen. Een multimediale zaalproductie brengt de prinselijke bruiloft van 1748 tot leven, die de aanleiding was voor de bouw van het huidige wereldcultuurerfgoed. Het "klankenmuseum" dompelt de bezoekers onder in de muziek van de 18e eeuw.

Uniek is de bespeelbare reconstructie van een barokpodium: hier kunnen gasten van alle leeftijden het podium proeven en zelfs machinist worden, aan touwtjes trekken en decors duwen. Op die manier kunnen de verschillende facetten van de Margraviale Opera in de ware zin van het woord actief worden beleefd.

Van 23 april tot 7 mei is er een programma met thematische rondleidingen, kijkjes achter de schermen, familieprogramma's en evenementen voor jong en oud.

Meer informatie over het "Margravial Opera House. Werelderfgoed & Museum" is beschikbaar op www.bayreuth-wilhelmine.de.

Contact en verdere informatie: Tourist Information Bayreuth, Tel. +49 921 88588, www.bayreuth-tourismus.de, info@bayreuth-tourismus.de

UNESCO Opernhaus Bayreuth - UNESCO Operagebouw Bayreuth - © DZT, Loic Lagarde
UNESCO Operagebouw Bayreuth | © DZT, Loic Lagarde

Bestel nu uw gratis vakantiecatalogus voor Bayreuth

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Bayreuth – UNESCO-werelderfgoed en de wereld van Wilhelmine