20.06.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Ervaar de wildernis van dichtbij tijdens het kanoën

Waterwandelen in de regio Uckermark
Waterwandelen in de regio Uckermark
Begeleide kanotocht in het Nationaal Park | © Anet Hoppe

Waterwandelen in de regio Uckermark

Met meer dan 500 meren, beken en rivieren biedt de Uckermark ideale omstandigheden voor een kanotocht. Want er valt veel te ontdekken: Wilde oevers, verborgen rivierlopen, velden met waterlelies en een unieke stilte.

Vanaf 15 juli 2023 kunnen waterwandelaars het Nationalpark Unterödertal weer beleven tijdens een kanotocht met gids. De poort naar een andere wereld - zo zien de dijkpoorten eruit waardoor kanovaarders de wildernis in peddelen. Getrainde kanogidsen wijzen de weg door het vertakte waterlabyrint. Hier kan het uiterwaardenlandschap zich ongestoord ontwikkelen en biedt het een natuurlijke habitat als iets uit een prentenboek. Kikkerconcerten op waterlelievletten. Langs zeldzame planten en beverburchten, gadegeslagen door blauwe reigers, ontwikkel je langzaam een bewustzijn voor de geluiden en kleuren van de natuur, die hier een bijna ongerept bestaan leidt.

Tijdens de rondleiding kun je veel leren over de zeldzame planten en dieren. We nemen de tijd op interessante plekken, halen een of andere zeldzame plant uit het water om onder de bladeren te kijken, observeren de vlucht van de zeearend of de bruine kiekendief, luisteren naar de rietzangers, zien de baardman op jacht naar insecten of volgen de vleugelslag van een libel. Langzaam ontstaat een algemeen beeld van het ecologische samenspel van de soorten in de wildernis van de uiterwaarden.

Opmerking: Deze unieke ervaring is alleen beschikbaar als onderdeel van een rondleiding, elk jaar van 15 juli tot 14 november 2023.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.