13.02.2023 | Oorsprong: Europa-Park

Europa-Park voor 8e keer op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

Arthur attractie in Europa-Park
Arthur attractie in Europa-Park
Beleef een adembenemende themarit door het koninkrijk van de Minimoys met de attractie Arthur. | © Europa-Park

Dit weekend vond in San Antonio in Texas de uitreiking van de 'Golden Ticket Awards 2022' plaats. Deze ‘Oscars’ van de attractieparkindustrie worden jaarlijks toegekend door juryleden uit de hele wereld. Europa-Park ontving voor de achtste maal op rij de award voor ‘beste attractiepark ter wereld’.

De verkiezing van de 'Golden Ticket Awards' wordt sinds 1998 georganiseerd door het vakblad ‘Amusement Today’. Om de beste parken en attracties te kiezen doet de redactie een beroep op vakjournalisten, experts en fans die meerdere parken per jaar bezocht moeten hebben. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld en voor de achtste keer op rij kreeg Duitslands grootste attractiepark hier de meeste punten. Europa-Park liet daarbij internationaal gerenommeerde parken als Walt Disney World, Universal Studios en Merlin Entertainment achter zich.

Voor de toekenning was de grote hoeveelheid attracties van hoge kwaliteit doorslaggevend die de bezoekers een geweldige beleving bezorgen, mede dankzij uitstekende ‘operations’ en onderhoud. Daarnaast was de jury eveneens onder de indruk van de mix van attracties en digitale content, evenals het topklasse entertainment, eten en drinken en overnachtingsmogelijkheden.

Europa-Park eigenaar Roland Mack: "Voor ons is het een enorme eer en een geweldige onderscheiding dat wij, als Duits familiebedrijf, wereldwijd tot de top van de industrie behoren - en dat bij een prijsuitreiking in de USA”.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud en Baden-Württemberg. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zeven keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken.

Welkom en het Europa-Park - Europa-Park voor 8e keer op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld - © Europa-Park
Europa-Park voor 8e keer op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld | © Europa-Park