12.04.2023 | Oorsprong: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

Evenement zomer 2023 in de Hanzestad Medebach

Evenement zomer 2023 in Medebach
Evenement zomer 2023 in Medebach
OPEN LUCHT-programma in de binnenstad in de zomer van 2023 | © Hansestadt Medebach

Na een jaar vol hoogtepunten in 2019, waaronder het 875-jarig bestaan van de stad en de moeilijke tijd van de coronapandemie, is het OPEN LUCHT-programma in de binnenstad in de zomer van 2023 weer in volle gang. Deze zomer zijn er zeven evenementen op het marktplein van Medebach om even uit het dagelijkse leven te stappen en feest te vieren.

De reeks zomerevenementen begint op zaterdag 24 juni 2023 met de MedeBeat aan de vooravond van het Straatschildersfestival met de liveband SOUNDCONVOY. Het repertoire van de band bestrijkt alle facetten van lichte muziek en entertainment - van Duitse Schlager tot internationale top-40 hits, van swingende bigband klassiekers tot good old rock 'n roll tot moderne pop- en rockmuziek.

De volgende dag vanaf 11.00 uur kunnen de bezoekers er opnieuw getuige van zijn hoe amateur- en professionele artiesten de afgesloten straten van de binnenstad omtoveren tot een kleurrijke en prachtige inloopplaatjeswereld. Daarnaast zullen talrijke kramen langs de bekende "Market Street", de "Circle of Live" met kinderhoek en de "Culinary Mile" weer een breed scala aan producten presenteren. Een voorprogramma op het podium van de Grote Markt rondt het straatschilderfeest af. Alle details over het programma en de inschrijvingsmogelijkheden voor kraamhouders en kunstenaars zijn te vinden op www.strassenmalerfestival.de. Ook jonge en ervaren hobbyschilders kunnen zich nu al inschrijven.

Evenement zomer 2023 in de Hanzestad Medebach - Evenement zomer 2023 in de Hanzestad Medebach - © Hansestadt Medebach
Evenement zomer 2023 in de Hanzestad Medebach | © Hansestadt Medebach

Even later, op donderdag 29 juni 2023, vindt de volgende Medebeat plaats als after-work party. De vierkoppige liveband POPSOFA zal het publiek aan het einde van de dag opwarmen en belooft schoenen waar doorheen gedanst wordt en stembanden die onder spanning komen te staan van het meezingen.

Een andere after-work party vindt plaats op donderdag 17.8.2023. Deze keer zal, in samenwerking met het Rockcafé, de rockband Wild Night naast de Winterbergse band Sleepless Nights het marktplein rocken met een mix van classic rock, rockachtige poppareltjes en moderne rockhits.

Vanaf vrijdag 25 augustus 2023 vindt de grote finale van de zomerfeesten in de Hanzestad plaats met drie evenementen. Het evenemententrio begint met een vrolijke pizza- en pastaparty. Beroepszanger en entertainer King Eddy zal zijn culthitparade presenteren met een NDW-special. Wie King Eddy een tweede keer wil meemaken, kan dat de volgende dag doen tijdens zijn mixed-up show met de beste nummers uit 30 jaar, die om 14.15 uur begint. Maar het middelpunt van de zaterdag is de première van de MedeRun. Dit is een groots hardloopevenement dat al maanden gepland staat met verschillende runs door de Medebachbaai. De MedeRun is onderdeel van de Waldeck-Frankenberg hardloopcup. De volgende afstanden worden aangeboden: Marathon (hardlopen), halve marathon (hardlopen/Nordic walking), 10 km (hardlopen/Nordic walking), 5 km (hardlopen), familie-, kinder- en bambini-lopen. Alle wedstrijden starten op verschillende tijdstippen en eindigen op het marktplein, waar de hele middag een kleurrijk voorprogramma plaatsvindt. De inschrijving voor de races is nu geopend op www.maxx-timing.de/anmeldung. Alleen voor de bambini- en gezinsraces kan ter plaatse worden ingeschreven. Op www.mederun.de staat veel spannende informatie over dit grote evenement.

Na afloop vindt de laatste Medebeat plaats met de rock-pop coverband 7EVEN AMPED. De zevenkoppige rock-pop coverband uit de omgeving van Düsseldorf speelt het beste uit de jaren 70, 80 en 90 tot nu, met nummers van Prince, Robbie Williams, Jennifer Lopez, Falco, Die Ärtze, Die toten Hosen, Phil Collins, maar ook wat Schlager... en nog veel meer. Feest, dans, zing mee en rock out.

In ieder geval, met hopelijk het beste zomerweer, kunnen alle bezoekers in Medebach een gezinsvriendelijk evenement septet van de extra klasse verwachten.