15.02.2023 | Oorsprong: Tourist-Information Hocheifel-Nürburgring

Familietijd in de Eifel - Ontdek de Nürburgring

Familietijd in het Nürburgring
Familietijd in het Nürburgring
PitStop-Challenge in het ring°werk, het motorsportbelevingsmuseum | © Nürburgring 1927 GmbH Co. KG

Voor gezinnen is er een ultieme kick in de Eifel. Alleen al de naam doet de hartslag stijgen: de legendarische Nürburgring.

In het nieuwste ring°werk, het motorsportbelevingsmuseum, worden de bezoekers gegrepen door "racekoorts". De rijsimulatoren zijn een drukte van belang en de tentoongestelde historische en actuele racecoryfeeën zorgen voor kippenvel. De bijna honderdjarige geschiedenis van de Nürburgring komt tot leven door de tentoonstellingen en de vele racewagens.

Een korte wandeling in de frisse lucht laat de bezoekers vervolgens weer "naar beneden" komen. Of eigenlijk omhoog, namelijk naar de kasteelruïne Nürburg. Gebouwd op de "mons nore", de zwarte berg, nodigt de burcht uit om de oude geschiedenis te ontdekken. Het uitzicht vanaf de toren is adembenemend en toont de Nürburgring vanuit een heel ander perspectief.
Aan de voet van de burchtruïne Nürburg nodigt het hoogste restaurant van Rijnland-Palts u uit om een hapje te eten.

Gesterkt en verfrist gaat de reis verder naar nieuwe avonturen. U kunt kiezen tussen de ring°kartbahn of een historische wandeling op een van de twee kasteelcircuits. De rondwandelingen maken gebruik van informatieborden met spannende en interessante feiten over kastelen en paleizen en het voormalige skigebied aan de voet van de kasteelruïne.
De ring°kartbahn belooft actie en moedigt sportieve prestaties aan. De e-karts beloven racegevoel en zelfs de junior mag starten met speciale kinderkarts.

De familietour is perfect voor een vakantiedag.

Ga voor meer informatie naar: www.hocheifel-nuerburgring.de/entdecke-den-nuerburgring

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Rijnland-Palts

De Nürburgring is een unieke bestemming voor motorsportfans en families en ligt rond één van de meest fascinerende en beroemde racecircuits ter wereld.