02.05.2023 | Oorsprong: Stadt Einbeck

Favoriete recepten met Einbeck (Bock) bier

Einbeck (Bock) bier
Einbeck (Bock) bier
Historische export bockbierfles als oproep voor receptenverzameling | © Einbecker Brauhaus AG

Het motto van het themajaar van dit jaar is "Einbeck bockt! Het Bockbierjaar in Einbeck!" In de stad wordt al sinds de 13e eeuw bier gebrouwen en Einbeck geldt als de bakermat en naamgever van het Bockbier. Om de cultusdrank van Einbeck en de biertraditie van de stad te eren, wordt dit het hele jaar door gevierd met verschillende evenementen, activiteiten en hoogtepunten. Alle geïnteresseerden moeten de kans krijgen om deel te nemen.

Daarom is Einbeck Toerisme op zoek naar de lekkerste recepten met Einbeck (Bock) bier. Alle Einbeck bierliefhebbers worden uitgenodigd om hun recepten te sturen naar bockbierjahr@einbeck.de. Er zijn geen grenzen aan de creativiteit bij het uitproberen van nieuwe receptcreaties. Elk heerlijk recept is welkom en zal worden gepubliceerd in een receptenverzameling over (bock)bier op de website van Einbeck Tourismus. Het resultaat is een overzicht ter inspiratie, welke gerechten met de traditionele drank van Einbeck getoverd en zelf uitgeprobeerd kunnen worden. Of het nu voorgerecht, hoofdgerecht of dessert is. Of het nu zoet of hartig is. Of het nu gegrild, gestoofd of gebakken is. Of het nu vegetarisch, veganistisch of met vlees is - alles kan, niets moet. De stad Einbeck maakt deel uit van de stadssamenwerking 9 steden in Nedersaksen.

Als voorwaarde voor deelname aan de receptenverzameling wordt gevraagd bij het indienen van een recept de volgende informatie te verstrekken: Naam van het recept, ingrediënten, bereiding, naam van de inzender indien het recept wordt gepubliceerd en, indien mogelijk, twee foto's van het gerecht in staand en liggend formaat. 

* Opmerking: Door het indienen van het recept gaat de inzender akkoord met de publicatie van het recept en de bijbehorende inhoud via verschillende kanalen van Einbeck Tourismus (bijv. foto's met CC BY licentie, betekent: Het werk mag worden gekopieerd, veranderd en gebruikt voor eigen doeleinden onder specificatie van de auteur zoals hij/zij die heeft gegeven. Het maakt niet uit of het gebruik commercieel is of niet). Ook derden mogen het recept delen en publiceren.

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Stedelijke flair, charmante oude steden, UNESCO-werelderfgoed, betoverende kastelen, parken en tuinen en sfeervolle zomerevenementen: Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt in Wolfsburg aantrekkelijke mogelijkheden voor een rondreis door Nedersaksen.