23.12.2022 | Oorsprong: Tourist-Information Erlebnis Rheinbogen c/o djd deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Fietsen in Rijnland-Palts

Romantische Rijn
Romantische Rijn
Romantische Rijn bij Assmannshausen | © Reiner auf Pixabay

Op vakantie is de fiets voor velen de perfecte reisgenoot. Soms sportief, soms ontspannend en altijd in het midden, genieten ze van de nabijheid van de natuur en de spontaniteit bij het plannen van tochten vanuit het zadel. Het wordt echter moeilijk als u langere afstanden wilt afleggen of verschillende bestemmingen wilt bezoeken die ver van elkaar verwijderd zijn.

Om actieve vakantiegangers zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te bieden, biedt de vervoersvereniging Rijn-Moezel bijvoorbeeld een gastenkaart aan waarmee gratis gebruik kan worden gemaakt van bussen en treinen in het door de vervoersvereniging bestreken gebied. Fietsen kunnen gratis worden meegenomen in de stoptreinen van DB Regio van maandag tot en met vrijdag vanaf 9 uur en in het weekend en op feestdagen zonder tijdsbeperkingen. Het gastenkaartje is alleen in de vakantieregio Rijnboog Experience verkrijgbaar als overnachtende gast bij de deelnemende gastbedrijven, die vermeld staan op www.erlebnis-rheinbogen.de. Dankzij deze mobiele ondersteuning kunnen fietstoeristen gemakkelijk tochten op de Rijn en bijvoorbeeld in de Hunsrück combineren. De tour-app "Beleef Rijnland-Palts" (gratis in de App Store en op Google Play) is handig voor de planning. Het kan ook een gids zijn tijdens de fietstocht.

Bestel nu gratis vakantiecatalogi van Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Rijnland-Palts

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Bad Marienberg - Feelgood vakantie

Bad Marienberg - Feelgood vakantie

Westerwald

WesterwaldSteig

WesterwaldSteig

Westerwald

Vakantieregio Zonnige Benedenmoezel

Vakantieregio Zonnige Benedenmoezel

Moezel

Erlebnis Rheinbogen - Host directory

Erlebnis Rheinbogen

Rijn

Op de Rijnfietsroute door een oud cultuurlandschap

Op de Rijnfietsroute fietst u door een cultuurlandschap dat in de loop der eeuwen is gegroeid. Een van de mooiste trajecten met steile wijngaardterrassen is de "Romantische Rijn" van Bingen/Rüdesheim tot Remagen/Unkel. De Rijnfietsroute kent geen beklimmingen en loopt vrijwel ononderbroken over eigen paden op beide oevers. U moet ruim de tijd nemen voor de route, want meer dan 60 kastelen en paleizen en middeleeuwse stadjes nodigen u uit voor een bezoek. Als u deze fietstocht wilt combineren met een romantisch boottochtje, neemt u gewoon uw fiets mee op de boot of de veerboot.

Op de hoogten van de Hunsrück

Tijdens het seizoen rijdt de Hunsrückbahn elk uur tussen Boppard en Emmelshausen en Rijnland-Palts. De tocht is een belevenis op zich vanwege de spannende route over twee indrukwekkende viaducten en door vijf tunnels met een stijgingspercentage tot zes procent. Het is ook een handige manier voor fietstoeristen om hun fiets mee te nemen. De hoogten van de Hunsrück bieden vervolgens een verscheidenheid aan tochten, zoals de Schinderhannes-fietsroute van Emmelshausen via Kastellaun naar Simmern. De bijna 40 kilometer lange, gezinsvriendelijke route loopt over een voormalige spoorlijn door idyllische landschappen en pittoreske vakwerkdorpjes.