26.09.2022 | Oorsprong: Tourismusverband Erzgebirge e.V.

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge
De rookpop is gemaakt in traditioneel Erzgebirge-handwerk. | © Trudi90 auf Pixabay

De eerste advent nadert en de anticipatie op het begin van de kersttijd, die hier ook wel liefkozend het vijfde seizoen wordt genoemd.

Tussen de eerste advent en Kerstmis lijkt het hele Erzgebirge op een levende kerstberg - de huizen zijn versierd met traditionele kerstverlichting. Warme, witte gloed verandert de regio in een droomachtige omgeving. U kunt de unieke sfeer proeven, bijvoorbeeld tijdens een tocht met lichtjes op het smalspoor of de Erzgebirge Scenic Railway, die tussen de bergstadjes Annaberg-Buchholz en Schwarzenberg rijdt met de moderne treinstellen van de Erzgebirge Railway.

Huis van geuren

De rookpop is pas compleet als hij echt mistig mag worden. En dat mag hier, bij voorkeur van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De geuren variëren van klassieke wierook tot dennengeuren, sandelhout en fruitige noten zoals citroen en sinaasappel. De fabrikanten van wierookkaarsen bewaken hun recepten als hun oogappels. De basisingrediënten zijn echter altijd hetzelfde. Het zijn de kleine geheimen die elk recept speciaal maken. De beste manier voor bezoekers om de geheimen van de typische kerstgeur te ontdekken is een bezoek aan het wierookland Crottendorf en het showatelier "Zum Weihrichkarzl" in Neudorf. (www.weihrichkarzl.de; www.crottendorfer-raeucherkerzen.de)

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge - © Thomas auf Pixabay
Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge | © Thomas auf Pixabay

De smaak van het Ertsgebergte

Bijzondere culinaire lekkernijen hebben hier hun traditie, een heerlijk stuk Stollen net als het typische kerstavondfeest, de "Neunerlei". Elk van de bakkerijen die Originele Erzgebirgsstollen bakken heeft zijn eigen recept en is een knap staaltje Erzgebirgs vakmanschap. De "Miner's Stollen" van bakkerij Nönnig, die in de bezoekersmijn Zinngrube op de Sauberg in Ehrenfriedersdorf zijn opgeslagen - is de "Stollen uit de Mijn", zogezegd. Door het speciale klimaat in de mijn is het een bijzonder sappig gebakje tijdens de kerstperiode.

Ook na Kerstmis kunt u in een ontspannen sfeer de gloed van lichtjes, concerten, nieuwjaars- en kerstshows meemaken. Op veel plaatsen duurt het magische seizoen tot Kerstmis op 2 februari.

28.03.2024

In het Tiroler Alpbachtal kunnen gezinnen puur natuur beleven. Van familiewandelingen en speelplaatsen op de berg tot vakanties op de boerderij, er is genoeg afwisseling voor de jongere gasten.

verdere informatie
20.03.2024

Beleef een onvergetelijk evenement in de natuurlijke bossen van de Eifel op de Wohlleben Forest Academy of ontdek de natuur van de avonturenregio Nürburgring op het Forest Rescue Trail.

verdere informatie
20.03.2024

Wie op zoek is naar ontspanning en activiteit, kan in het voorjaar van 2024 genieten van een rustgevende vakantie in de populairste Duitse bestemming voor gezondheidsvakanties, Bad Füssing.

verdere informatie
20.03.2024

Ingebed in het waterrijke Havel-merenlandschap is Potsdam ongetwijfeld een bijzonder aantrekkelijke vakantiebestemming - en niet alleen voor cultuurliefhebbers.

verdere informatie
20.03.2024

Konstanz 2024 biedt uitstekende fietspaden met een adembenemend uitzicht op het Bodensee en de Alpen, nieuwe fietsevenementen en -routes, talrijke overnachtingsmogelijkheden en veel vrijetijdsplezier.

verdere informatie
15.03.2024

De gevarieerde regio rond de Waginger See is een ideale bestemming voor een vakantie voor grootouders en kleinkinderen.

verdere informatie
05.03.2024

Konstanz nodigt zowel gasten als inwoners uit om samen met hun geliefden in de schoonheid van de stad te genieten van het paaseizoen 2024.

verdere informatie
04.03.2024

Van 22 april tot 31 mei 2024 zal Bad Füssing bezoekers verblijden met een verscheidenheid aan gezondheids- en activiteitenprogramma's voor iedereen die van gezond bewegen houdt.

verdere informatie
04.03.2024

Rotsachtige rivierdalen met druipsteengrotten en heuvels bekroond met kastelen en middeleeuwse steden en dorpen - het oude natuur- en cultuurlandschap van de Beierse Jura kan actief en met plezier worden ontdekt op de Vijf Rivieren Fietsroute.

verdere informatie
27.02.2024

Wildernis, rust en een bron van kracht in één! Wandelen op het DonAUwald wandelpad betekent wandelen in harmonie met de natuur en jezelf.

verdere informatie