26.09.2022 | Oorsprong: Tourismusverband Erzgebirge e.V.

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge
De rookpop is gemaakt in traditioneel Erzgebirge-handwerk. | © Trudi90 auf Pixabay

De eerste advent nadert en de anticipatie op het begin van de kersttijd, die hier ook wel liefkozend het vijfde seizoen wordt genoemd.

Tussen de eerste advent en Kerstmis lijkt het hele Erzgebirge op een levende kerstberg - de huizen zijn versierd met traditionele kerstverlichting. Warme, witte gloed verandert de regio in een droomachtige omgeving. U kunt de unieke sfeer proeven, bijvoorbeeld tijdens een tocht met lichtjes op het smalspoor of de Erzgebirge Scenic Railway, die tussen de bergstadjes Annaberg-Buchholz en Schwarzenberg rijdt met de moderne treinstellen van de Erzgebirge Railway.

Huis van geuren

De rookpop is pas compleet als hij echt mistig mag worden. En dat mag hier, bij voorkeur van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De geuren variëren van klassieke wierook tot dennengeuren, sandelhout en fruitige noten zoals citroen en sinaasappel. De fabrikanten van wierookkaarsen bewaken hun recepten als hun oogappels. De basisingrediënten zijn echter altijd hetzelfde. Het zijn de kleine geheimen die elk recept speciaal maken. De beste manier voor bezoekers om de geheimen van de typische kerstgeur te ontdekken is een bezoek aan het wierookland Crottendorf en het showatelier "Zum Weihrichkarzl" in Neudorf. (www.weihrichkarzl.de; www.crottendorfer-raeucherkerzen.de)

Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge - © Thomas auf Pixabay
Fonkelende lichtjes in het kerstland Erzgebirge | © Thomas auf Pixabay

De smaak van het Ertsgebergte

Bijzondere culinaire lekkernijen hebben hier hun traditie, een heerlijk stuk Stollen net als het typische kerstavondfeest, de "Neunerlei". Elk van de bakkerijen die Originele Erzgebirgsstollen bakken heeft zijn eigen recept en is een knap staaltje Erzgebirgs vakmanschap. De "Miner's Stollen" van bakkerij Nönnig, die in de bezoekersmijn Zinngrube op de Sauberg in Ehrenfriedersdorf zijn opgeslagen - is de "Stollen uit de Mijn", zogezegd. Door het speciale klimaat in de mijn is het een bijzonder sappig gebakje tijdens de kerstperiode.

Ook na Kerstmis kunt u in een ontspannen sfeer de gloed van lichtjes, concerten, nieuwjaars- en kerstshows meemaken. Op veel plaatsen duurt het magische seizoen tot Kerstmis op 2 februari.

06.12.2022

Boppard is een populaire plek om te bezoeken vanwege de unieke promenade langs de rivier, die u uitnodigt om een ontspannen wandeling.

verdere informatie
06.12.2022

De Bopparder Hamm, het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied aan de Midden-Rijn, beschikt door zijn ligging in het Rijnleisteengebergte midden in het UNESCO-werelderfgoed over de beste wijnbouwomstandigheden.

verdere informatie
17.11.2022

De kerstmarkt in de Guten Stube van Recklingshausen zal opnieuw bezoekers aantrekken met zijn bijzondere ambiance en sfeer.

verdere informatie
17.11.2022

Prachtige skipistes, mooie winterwandelpaden, een pittige rodelbaan op 2.000 meter hoogte - en de imposante Tiroolse bergen altijd in het zicht.

verdere informatie
15.11.2022

Beleef de nieuwe oude stad in Frankfurt am Main met zijn musea, gastronomie en winkelmogelijkheden en het culturele aanbod van de stad.

verdere informatie
10.11.2022

De stad Kleef biedt op 27 november en 4 december 2022 een sfeervolle adventswandeling of pre-kerstrondleiding aan.

verdere informatie
10.11.2022

Tien schilderachtige vakantiedorpen en de charmante middeleeuwse stad Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke vakantie voor ontdekkingsreizigers in het hart van Tirol.

verdere informatie
27.10.2022

De sprookjesachtige regio Spessart betovert met talrijke traditionele en sfeervolle kerst- en adventsmarkten.

verdere informatie
07.10.2022

Voor de vierde keer starten de jaarlijkse Wünschelrouten, de culinaire wandeltochten in de gouden Moezelherfst, van 28.10. tot 06.11.2022 op het wandelevenement Moselsteig.

verdere informatie
27.09.2022

Saksen scoort hoog als bestemming voor wintervakantiegangers, vooral voor gezinnen - met vier middelgebergten geen wonder.

verdere informatie