23.06.2020

Geniet van een wintervakantie in Oostenrijk - ook buiten de piste

Wintervakantie in Oostenrijk
Wintervakantie in Oostenrijk
Wintervakantie in Oostenrijk | Pexels, Pixabay.com

De aantrekkelijkheid van het skigebied, het wintersportaanbod, sneeuwzekerheid op de piste en de bergen in het algemeen zijn de belangrijkste redenen om voor een vakantiebestemming te kiezen. Dit alles is te vinden in Oostenrijk en is ook zeer goed verbonden, zowel met de auto als met de trein.

Winteractiviteiten buiten de piste worden al geruime tijd steeds populairder. Skitochten en sneeuwschoenwandelingen zijn de juiste trend geworden. Maar ook een paardensleetocht langs een bevroren meer, een ontbijt op de top gevolgd door een rodelbaan naar de vallei, een culturele dagtocht naar een nabijgelegen stad of een proeverij van Oostenrijkse wijnen bij het vuur in een boetiekhotel worden steeds populairder.

Vandaag willen we twee geschikte vakantiebestemmingen in Oostenrijk presenteren voor een zorgeloze wintervakantie:

White wonder world - wintersport in de natuurparkregio Reutte in Tirol

Witte besneeuwde landschap, heldere blauwe lucht, eerste fijne stralen van de winterzon. Perfecte omstandigheden voor een heerlijke skidag op de vers geprepareerde, makkelijke tot moeilijke pistes van de 1.938 meter hoge Hahnenkamm.

Maar ook wintersporters genieten van het witte wonderland in de dalen van het natuurparkgebied Reutte. Op meer dan 90 kilometer perfect geprepareerde langlaufloipes kunnen de talrijke ronde banen met elkaar worden gecombineerd, afhankelijk van uw conditie en bekwaamheid. En mocht je zonder stoom komen te zitten, dan kun je met een gerust hart met de bus terug, want met de Guest Active Card kun je gratis gebruik maken van bussen in de regio.

Voor wandelliefhebbers zijn er in het natuurparkgebied Reutte talloze winterwandelpaden, die langs meren en langs de deels bevroren beekjes door de besneeuwde bossen en naar beheerde alpenweiden leiden. Rondleidingen bij fakkeltocht bieden een bijzondere ervaring. Als u niet alleen de met sneeuw bedekte hellingen wilt beklimmen, maar ook uw ski's weer naar beneden wilt kwispelen, zijn er speciale tochtenavonden voor skitoeristen.
www.reutte.com

Winter in Wald-Königsleiten

Skivakantie in de Pinzgau en de Zillertal Arena - wintervakantie in Wald-Königsleiten

Het romantische Almdorf Königsleiten ligt op 1.600 m hoogte in het grootste skigebied van het Zillertal en is ver van alledaagse stress. Overdag ligt het uitgebreide skigebied, de Zillertal Arena, aan uw voeten - gegarandeerd skiplezier. Liefhebbers van ontdekken kunnen het observatorium bezoeken of nog dichter bij de hemel komen - op de langlaufloipe bij het bergstation. 'S Avonds wordt u betoverd door de beroemde après-ski en magie in de berghutten.

Als je het wat rustiger aan doet, vind je welverdiende ontspanning in het bos. Het gezellige vakantieoord aan de voet van de Hohe Tauern nodigt uit tot dromerige koetsritten, winterwandelingen en nog veel meer. Het is ook een echte hotspot voor gepassioneerde langlaufers. Als kleine bonus nemen alle skiërs een gratis rit naar het skigebied Zillertal Arena of nemen ze de milieuvriendelijke optie met de gratis skibus.
www.wald-koenigsleiten.at

Geschikte catalogi voor een vakantie in Oostenrijk

Natuurpark Reutte

Natuurpark Reutte

Tirol

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Vakantie Wald-Königsleiten

Vakantie Wald-Königsleiten

Regio Salzburg

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wipptal - Inspiration

Wipptal - Inspiration

Tirol

Alpbachtal - Familievakantie in Tirol

Alpbachtal - Familievakantie in Tirol

Tirol