14.06.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH c(o

Geniet van regionale lekkernijen in de Uckermark

De regionale keuken staat centraal in de Uckermark
De regionale keuken staat centraal in de Uckermark
Je kunt de vitamines vers van het veld kopen op wekelijkse markten en in biologische voedingswinkels. | © djd/tmu Tourismus Marketing Uckermark/Anet Hoppe

In de populaire vakantieregio Uckermark smullen gasten graag van vegetarisch, veganistisch of biologisch eten

Tijdens de vakantie is het voor veel vakantiegangers een hoogtepunt om de regionale keuken uit te proberen en de lokale specialiteiten ter plaatse te proeven. Er wordt steeds meer nadruk gelegd op veganistisch en vegetarisch eten, de juiste manier om om te gaan met voedselintoleranties en klimaatvriendelijke gastronomie. Er zijn ook speciale aanbiedingen te vinden in de Uckermark. Culinaire tips voor genietende vakantiegangers.

Een hapje eten en overnachten

Het natuurpark Uckermark Meren maakt deel uit van het project Katzensprung 2.0, dat zich onder andere richt op klimaatvriendelijke gastronomie. Veel gastheren en -vrouwen hebben zich verplicht om hun voedsel duurzaam te maken en de keukenprocessen verder te ontwikkelen in het belang van klimaatbescherming. Regionale biologische gerechten worden bijvoorbeeld geserveerd in het NABU - Naturerlebniszentrum Blumberger Mühle in Angermünde. In dezelfde stad bevindt zich de biologische boerderijwinkel Gut Kerkow, die onder andere vlees van eigen geslachte Angus-runderen verkoopt. Als je na een goede maaltijd in de regio wilt overnachten, kan dat in het Gasthof zum grünen Baum in Boitzenburg of in het Hotel Altstadtquartier en Hotelbrauerei in Schwedt/Oder.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.

Alles puur plantaardig

Bewust of uit nieuwsgierigheid naar culinaire ontdekkingen bieden uckermärk-restaurateurs ook veganistische en plantaardige lekkernijen aan. Of het nu gaat om een veganistisch menu of "veganistisch alternatief mogelijk" - hotelrestaurants, bistro's en cafés staan open voor de doelgroep. Wie tussendoor zin heeft in plantaardige hamburgers, kebab, wraps of broodjes vis, moet eens een bezoekje brengen aan de foodtruck van Rubja's Leibspeisen, die naar verschillende weekmarkten rijdt. Op www.tourismus-uckermark.de/erleben/essen-trinken kun je een overzicht downloaden van de huidige markten en een gratis brochure met informatie over andere regionale producten. Kruiden maken ook deel uit van een gezond, plantaardig dieet. Liefhebbers van de groene keuken kunnen geschikte kruidentochten door de natuur boeken in de Nordwestuckermark of in de zuidelijke Uckermark.

Voedingsadvies

Last but not least is een vakantie in de Uckermark ook een goede gelegenheid om naar je lichaam te luisteren en je eetgewoonten onder de loep te nemen. Dit is vooral belangrijk als het gaat om voedselintoleranties. De holistische gezondheids- en voedingsconsulente Peggy Braun, die haar klanten in Prenzlau ontvangt, en de biologische delicatessenwinkel 3 Haselnüsse op de markt in Templin bieden hulp.