13.07.2022 | Oorsprong: Region Villach Tourismus GmbH

Genieten van bergen en meren in het hart van Karinthië in de regio Villach

Genieten van bergen en meren in het hart van Karinthië in de regio Villach
Drau-stad Villach in de herfst | © Laci Döme auf Pixabay

Pikant-heldere alpenlucht, zwemmeren met drinkwaterkwaliteit, tussen uitgestrekte wandel- en fietspaden. De regio Villach in het zuiden van Oostenrijk is een natuurparadijs voor actieve vakantiegangers.

Op de top van de bergweide kunt u genieten van het uitzicht over de bergen van Alpe-Adria, terwijl beneden het water van de meren, dat tot 27 graden warm kan zijn, glinstert in de zon. Natuur en sport, cultuur en genieten: de streek in het drielandenpunt met Italië en Slovenië maakt van elke vakantie een bijzondere.

Vanaf de oever van de Ossiacher See leidt de Kanzelbahn naar de Gerlitzen, een familie-avonturenberg met een hoog touwenparcours, piste-shredders en de beste thermiek voor paragliders.

Al vanaf mei nodigt het meer uit tot een verfrissende duik - of een fietstocht er omheen. De turkooisblauwe Faaker See met zijn idyllische eiland in het midden van het meer lijkt wel een paradijs. En als de zon even pauzeert: de KärntenTherme in Villach-Warmbad biedt een grote fitness- en wellnessruimte. Het hart van de regio in Karinthië klopt in het Drau-stadje Villach met zijn schilderachtige voetgangerszones en cafés.

Hier is de levensvreugde van de Karinthiërs voelbaar en wordt er groots gefeest.

Drauradweg - Karinthië zuiden van Oostenrijk

Karinthië Vakantie - Drauradweg

Karinthië

Van de wereldberoemde Tre Cime di Lavaredo bij Dobbiaco fietst u langs de rivier de Drau naar de zonnige stad Lienz, van het rivierjuweel van de Boven-Drau naar de cultuurstad Spittal, van het levendige Villach naar de landschapstuin van het Rosental, van de schuttersstad Ferlach naar het dromerige Jauntal, van de grensplaatsen Lavamünd en Dravograd naar de universiteitsstad Maribor, waar de uitgestrektheid van Pannonië begint en u uiteindelijk Varaždin bereikt.

Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, heeft volop natuur te bieden. Hier wacht een zee aan schone, warme meren te midden van de Alpen. En bergen, van reusachtige 3.000 meter hoge toppen tot aan kleine glooiende bergjes.