15.04.2020 | Oorsprong: Zugspitz Region GmbH

Gewoonweg prachtig - Nieuwe rondwandelroute verbindt de bestemmingen van de Zugspitz-regio met elkaar

De Spitzenwanderweg

200 kilometer lang en in totaal meer dan 6.800 meter hoog: de Spitzenwanderweg verbindt de unieke natuur- en cultuurlandschappen van de Zugspitzregio zoals Murnauer Moos, het kasteel Linderhof, het koninklijk huis van Schachen, de Höllentalklamm, de koeienvluchtwatervallen en de vioolmetropool Mittenwald met elkaar. De nieuwe rondwandelroute wordt momenteel bewegwijzerd. Maar dankzij de GPX-data kan de gevarieerde route al worden ervaren.

"We willen nieuwe wegen inslaan voor het toerisme, maar we blijven op bestaande wegen", legt Philipp Holz, toerismemanager van de Zugspitz-regio, uit. De afwisselende route inspireert zowel cultuur- als natuurliefhebbers en verbindt de afzonderlijke bestemmingen van de Zugspitz-regio met elkaar: hij leidt langs zwemmeren en koninklijke kastelen en watervallen, door wilde kloven en hoogalpine landschappen, naar pre-alpine pieken en naar plaatjesachtige dorpjes en musea. "De truc is dat je de tour kunt beginnen vanaf elke plek in de Zugspitz-regio onderweg.

Als u bijvoorbeeld het kunstenaarsdorp Murnau als begin- en eindpunt kiest, gaat u eerst door het mooie Loisachdal via Eschenlohe, Oberau en Farchant naar de skischans van Garmisch-Partenkirchen, dan door de Partnachklamm en over de Elmauer Alm naar het Isar-dal. Van daaruit gaat het pad via Krün en Wallgau naar het Karwendelgebergte. Hier draait u de Königsweg op en loopt u naar het Soiernhaus, dan door de Karwendel en over bultruggen naar het viooldorp Mittenwald. Via de Lautersee en de Ferchensee gaat de route al snel verder naar het Königshaus am Schachen, dan in de richting van Reintal naar het Kreuzeck en verder over de Höllentalangerhütte naar Grainau. Uiteindelijk leidt de route door het Graswangtal naar Unterammergau naar de Staffelsee.

"De Spitzenwanderweg kan in twee weken in één stuk worden afgelegd of in afzonderlijke etappes die gemakkelijk kunnen worden opgedeeld in een weekend of zelfs afzonderlijke dagen", zegt Philipp Holz. "Omdat de routes door de mooie uitlopers van de Alpen en door het alpine terrein lopen, kan iedereen zijn favoriete gedeelte kiezen. Dit maakt het pad geschikt voor vrienden van meerdaagse tochten, maar ook voor families en plezierwandelaars. "Bij de bewegwijzering hebben we ervoor gezorgd dat wandelaars 16 treinstations en verschillende bushaltes passeren." Dit maakt een comfortabele reis of terugkeer naar de plaats van vertrek met het openbaar vervoer mogelijk. De secties in het Karwendel- en Wettersteingebergte vereisen een overnachting in een hut, anders slaapt u goed in het dal.