29.08.2022 | Oorsprong: Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Gezond uitje 2022 in Bad Zwischenahn

Gezond uitje 2022 in Bad Zwischenahn
Gezond uitje in Bad Zwischenahn in combinatie met preventiecursussen | © Bad Zwischenahn Touristik

Gezondheid is een waardevol goed en moet dienovereenkomstig worden verzorgd en in stand gehouden. Preventiecursussen zijn hiervoor bijzonder geschikt, zodat ziekten of schade aan de gezondheid gericht kunnen worden voorkomen. De Dienst voor Toerisme aan Zee en het Reha-centrum aan Zee bieden weekendcursussen aan in het Reha-centrum aan zee. Voor het jaar 2022 zijn er twee nieuwe cursussen: "Progressieve Spierontspanning (PMR)" van 7 tot 9 oktober en "Autogene Training" van 4 tot 6 november. Daarnaast zullen er nog twee cursussen plaatsvinden: "Eten met plezier" van 7 tot 9 oktober en "Walk & Talk" van 14 tot 16 oktober 2022.

Progressieve spierontspanning gaat over een toestand van diepe ontspanning van het hele lichaam. Om dit te bereiken worden bepaalde spiergroepen opzettelijk en bewust aangespannen en ontspannen. Autogene training gaat ook over ontspanning. Dit is een ontspanningstechniek op basis van autosuggestie - d.w.z. hypnose - en kan ook worden opgevat als "zelfhypnose". Beide cursussen vinden plaats in samenwerking met het Centrum voor Ontspanning (www.entspannung-oldenburg.de) uit Bad Zwischenahn.

Doe sportief en verken samen de omgeving van het Zwischenahner Meer. Dit is mogelijk met de weekendcursus "Wandelen" van het Reha-Zentrum am Meer in Bad Zwischenahn. Terwijl de deelnemers onder het motto "Walk & Talk" een gezonde sport beleven, raken ze tegelijkertijd in gesprek met andere gasten uit Bad Zwischenahn.

Van glutenvrij tot veganistisch en superfood: er zijn veel aanbevelingen voor een gezonde voeding. In de preventiecursus "Essen mit Genuss" (Eten met plezier), georganiseerd door het Reha-Zentrum am Meer in Bad Zwischenahn en Nedersaksen, leren de deelnemers waar ze echt op moeten letten als het op voeding aankomt. Tips en informatie komen rechtstreeks van diëtisten met een staatsdiploma.

Het arrangement "Healthy Time Out" is verkrijgbaar vanaf 129 euro per persoon plus het bovengenoemde cursusgeld en omvat twee overnachtingen in een comforthotel, inclusief ontbijt, de preventiecursus (afhankelijk van de datum), vakantietips, een gastbijdrage en een verrassing. Voor informatie en inschrijving, bel 04403 61-9152 of praevention@rehazentrum-am-meer.de (max. tien deelnemers per cursus).

Nadere informatie over de preventiecursussen is te vinden op: www.bad-zwischenahn-touristik.de/gesunder-urlaub

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Het vakantiepakket bevat het reismagazine en het gastboek 2022, een lokale kaart, de brochure "Vrijetijdsactiviteiten - Actief in Bad Zwischenahn" en de brochure "Rondleidingen in Bad Zwischenahn". Met deze documenten bent u goed uitgerust voor uw vakantie in Bad Zwischenahn.