16.10.2020 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing

Gouden herfst in Bad Füssing

De drie thermen in Bad Füssing, het Johannesbad op de foto, zijn weer geopend.
De drie thermen in Bad Füssing, het Johannesbad op de foto, zijn weer geopend.
De drie thermen in Bad Füssing, het Johannesbad op de foto, zijn weer geopend. | © Kur- & GästeService Bad Füssing

Het beste zwemweer, zelfs op koele dagen: het populairste kuuroord van Europa meldt weer stijgende bezoekersaantallen - ook omdat uitgebreide veiligheids- en hygiëneconcepten zorgen voor een zorgeloos verblijf.

Na de fysiek en mentaal uitputtende maanden van de Corona-pandemie verlangen veel mensen in Duitsland naar een ontspannende, afremmende en tegelijkertijd veilige onderbreking van het dagelijkse leven:

Vooral in de komende herfstmaanden biedt Bad Füssing in Neder-Beieren, de populairste gezondheidsbestemming van Duitsland, talloze mogelijkheden om vakantiedromen waar te maken. Van het inspirerende wellness- en wellnessweekend tot een actieve vakantie in een paradijselijke omgeving of een weekje vakantie om de batterijen weer op te laden met nieuwe gezondheid en levensvreugde: de herfst geldt als de beste tijd voor een feel-good time-out in de legendarische thermen met hun honderd verschillende therapie-, ontspannings- en oefenbaden en ongeveer 12.000 vierkante meter wateroppervlak.

In Bad Füssing laat de herfst zich van zijn meest rustgevende kant zien, van zijn "gouden" kant. Juist daarom is het meest uitgestrekte kuurlandschap van Europa in het hoogseizoen. Want: ook al schijnt de zon eens niet, het beste zwemweer heerst altijd in het behaaglijk warme water, zelfs buiten - zelfs in het Corona jaar 2020.

De drie thermen in Bad Füssing en ook de uitgebreide sauna's in Therme Eins zijn weer geopend. "De bescherming van de gezondheid van onze gasten is een bijzonder aandachtspunt. Met het oog op de uitdagingen die de Corona-pandemie met zich meebrengt, doen onze gastheren en onze thermaalbaden er alles aan om een zorgeloze, zorgeloze vakantie te garanderen met uitgebreide veiligheids- en hygiëneconcepten", zegt de burgemeester van Bad Füssing, Tobias Kurz.

Het aantal gasten neemt weer toe

In Bad Füssing - ook als de zon niet schijnt - heerst in het aangenaam warme water altijd het beste zwemweer, zoals hier in de Europa Therme, zelfs onder de open hemel. - In Bad Füssing - ook als de zon niet schijnt - heerst in het aangenaam warme water altijd het beste zwemweer, zoals hier in de Europa Therme, zelfs onder de open hemel. - © Kur- & GästeService Bad Füssing
In Bad Füssing - ook als de zon niet schijnt - heerst in het aangenaam warme water altijd het beste zwemweer, zoals hier in de Europa Therme, zelfs onder de open hemel. | © Kur- & GästeService Bad Füssing

Sinds de hotels en kuuroorden na meer dan drie maanden van de Corona-sluiting weer bezoekers hebben kunnen ontvangen, is het aantal gasten voortdurend gestegen. Volgens de burgemeester was de gemiddelde bezettingsgraad in de zomer alweer meer dan 60 procent. Sommige gastheren waren alweer tevreden over volledig volgeboekte huizen. Eén ding valt vooral op in de statistieken van de afgelopen maanden: Steeds meer jongeren kiezen ook voor een feelgood of actieve time-out in Bad Füssing. De gemiddelde leeftijd van de gasten is in de eerste zeven maanden van 2020 met ongeveer zes jaar gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar, aldus het hoofd van het gemeentehuis, dat een verdere toename van de boekingen in de komende herfstweken verwacht.

"Thermische fietsen" in het "Beierse Toscane"

De ontspannende combinatie van fietsen en thermisch baden is een van de bijzondere geneugten die jong en oud in de herfst in Bad Füssing weten te waarderen - als de ideale combinatie om fit te blijven en tegelijkertijd het beste voor uw rug en gewrichten te doen. - De ontspannende combinatie van fietsen en thermisch baden is een van de bijzondere geneugten die jong en oud in de herfst in Bad Füssing weten te waarderen - als de ideale combinatie om fit te blijven en tegelijkertijd het beste voor uw rug en gewrichten te doen. - © Kur- & GästeService Bad Füssing
De ontspannende combinatie van fietsen en thermisch baden is een van de bijzondere geneugten die jong en oud in de herfst in Bad Füssing weten te waarderen - als de ideale combinatie om fit te blijven en tegelijkertijd het beste voor uw rug en gewrichten te doen. | © Kur- & GästeService Bad Füssing

De ontspannende combinatie van thermisch baden en fietsen is een van de bijzondere geneugten die jong en oud in de herfst in Bad Füssing weten te waarderen - als de ideale combinatie om fit te blijven en tegelijkertijd het beste voor uw rug en gewrichten te doen. Het "Beierse Toscane" rond de stad met zijn 460 kilometer aan goed ontwikkelde fiets- en wandelpaden is ideaal voor een actieve fietsvakantie. 2.500 huurfietsen en meer en meer e-bike verhuurstations maken Bad Füssing de ideale vakantiebestemming voor een ontspannen actieve vakantie in de "Gouden Herfst". Nordic Walkers vinden ook meer dan 20 verschillende routes van meer dan 160 kilometer in het grootste Nordic Walking centrum van Duitsland.

Het kuuroord in het hart van het Beierse golf- en kuurland is met zijn vele "wellnesseilanden" een stralende ster in de Duitse wellness-hemel. Een wellnessvakantie in Bad Füssing is als een reis door fascinerende ontspannings- en wellness-attracties uit de hele wereld - van Ayurveda synchrone oliemassage tot zenmeditatie. Uniek en bekroond met vijf sterren: de Saunahof. Gasten kunnen zich ontspannen en het lawaai van de wereld vergeten in een van de meest spectaculaire saunawerelden van Europa in een 17de-eeuwse Neder-Beierse vierhoekboerderij die trouw aan het origineel is herbouwd.

Veel culturele hoogtepunten in de herfst

Bad Füssing wordt nooit saai in de herfst, ook niet als het niet gepaard gaat met fietstochten, wandelingen en thermen: vele culturele hoogtepunten het hele jaar door staan garant voor veel afwisseling, ongeacht het seizoen - ondanks de huidige uitdagende omstandigheden.