31.07.2023 | Oorsprong: Mittersill plus Tourismus

Gravelbiken tussen Hohe Tauern en Kitzbüheler Alpen

Graffietsen bij Hintersee
Graffietsen bij Hintersee
Graffietsen bij Hintersee | © Andreas Meyer WOM Medien, Mittersillplus

Voordat je de stoffige mountainbike uit de garage graaft en in de auto pakt, raden we je aan de bagage te sparen en ter plaatse een gravelbike te huren.

Hij doet zijn naam (gravel) eer aan en is perfect om in stijl over bospaden en gravelwegen te fietsen. Door het beste van twee fietswerelden te combineren, mountainbike en racefiets, wordt elke graveltocht een flow-ervaring. Dit geldt ook voor de rit naar de Hintersee in het Felbertal, het iets veeleisendere Hollersbachtal of een van de andere 12 officiële gravelfietsroutes.

Het maakt eigenlijk niet uit op welke fiets je uiteindelijk stapt en of je in het Salzachdal of in de bergen van het Nationalpark Hohe Tauern fietst. Zolang je het maar in de Oberpinzgau doet. Want zelfs zonder halsbrekende singletrails kun je onze bergwereld sowieso niet in één etappe verkennen.

Naar de gravelfietsroutes rond Mittersill: www.mittersill.info/de/angebot/gravelbike.html

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren.