04.05.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Groot Openluchtfestival van 14 - 16 juli 2023 in de regio Uckermark

ubs Odertal Stage
ubs Odertal Stage
ubs Odertal Stage | © Anet Hoppe

Ongeveer 2000 jonge kunstenaars en muzikanten dompelen Schwedt/Oder drie dagen lang onder in muziek en kunst. Van 14 tot en met 16 juli 2023 vindt in de nationale parkstad het Sound City Festival plaats. Bezoekers kunnen muziek, dans en theater verwachten op zeven podia in het stadscentrum. Acteurs van de kunstscholen tonen hun jonge kunst in tentoonstellingen, installaties, kunstacties en optredens in de foyer van de Uckermärkische Bühnen en de Galerie am Kietz. Het festival is gratis toegankelijk.

De ligging van Schwedt direct aan het water is bijzonder aantrekkelijk. De oude stad of de nieuw ontworpen rivierpromenade in Schwedt zijn geweldige plekken om te wandelen en met een ambachtelijk biertje of een ijsje te genieten van de zonsondergang boven het kanaal.

De stad Schwedt/Oder heeft cultuurliefhebbers veel te bieden. Zo zijn er de ubs Uckermärkische Bühnen Schwedt en het Odertal Festival op het openluchtpodium, de Galerie am Kietz of het Tabaksmuseum in Vierraden. Geïnteresseerden in kunst kunnen op ontdekkingstocht gaan in de stad; overal zijn kunstzinnige beelden, sculpturen en gevelschilderingen te vinden.

Uckermärkische Bühnen in Schwedt van bovenaf - Uckermärkische Bühnen in Schwedt van bovenaf - © Anja Warning
Uckermärkische Bühnen in Schwedt van bovenaf | © Anja Warning
Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.