23.09.2022 | Oorsprong: Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH (BMTG) c/o Wilde & Partner Communications GmbH

Herfstfiets 2022 in en rond het hart van Franken: 10 jaar Radring Bayreuth

Herfstfiets 2022 in en rond het hart van Franken: 10 jaar Radring Bayreuth
Met de e-bike op pad rond Bayreuth | © Tourismuszentrale Fichtelgebirge, Florian Trykowski

Stadsfietsen en meer: Vakantiegangers in Bayreuth kunnen in de herfstweken sportief op ontdekkingstocht in het hart van Franken een Beieren. Je hoeft niet eens van accommodatie te veranderen: Met de tien jaar geleden ingevoerde Bayreuth Cycle Ring kunnen de UNESCO-werelderfgoedstad Bayreuth en haar schilderachtige omgeving zonder veel moeite worden verkend tijdens ongeveer 150 kilometer en zeven verschillende fietstochten.

De goed bewegwijzerde Bayreuth Cycle Ring is de perfecte manier om de stad en haar attracties te leren kennen. De route voert u langs rustige weiden langs de Rode Hoofdweg en schaduwrijke bospaden naar unieke gebouwen zoals het Fantaisiepaleis of het prachtige park Eremitage.

Nadat het interieur van de Ring van Bayreuth is doorkruist, leiden vijf verschillende lussen verder naar het omringende landschap van de voormalige koninklijke zetel. Riviertjes, oude molens, indrukwekkende rotsformaties en barokke kastelen omzomen de route.

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Bayreuth – UNESCO-werelderfgoed en de wereld van Wilhelmine

Er zijn ook verschillende routes naar de indrukwekkende Margraviate kerken in de buurt van Bayreuth - plaatsen van bezinning en rust voor hun bezoekers. Op de hoofdfietsroute naar de Drievuldigheidskerk in Neudrosselfeld, op de Fichtelgebergte- en Heidenraab-fietsroute naar de St. Michelkerk in Weidenberg of naar de prachtige St. Bartholomeuskerk in Bindlach - de landschappelijke en culturele indrukken zijn talrijk.

Een tip: Als je geen fiets in je bagage hebt, kun je bij het VVV-kantoor e-bikes huren voor een groep van maximaal vier personen. Wij raden u aan vooraf te reserveren op info@bayreuth-tourismus.de.

En er is ook een waar openluchtparadijs voor fietsers in de omgeving van Bayreuth: Aan de zuidkant van de Ochsenkopf in het Fichtelgebirge ligt het Bikepark Ochsenkopf met een uitdagend downhill parcours. Een bike fun park en een techniekparcours met noordelijke oevers, tafels, wall rides en drops nodigen ook uit om je uit te leven. Meer op www.bullheadbike.de.