27.10.2022 | Oorsprong: Spessart Tourismus & Marketing GmbH

Het is Kerstmis in het Spessart Bos

Het is Kerstmis in het Spessart Bos
Traditionele en sfeervolle kerst- en adventsmarkten. | © Pixabay

Als u wilt genieten van een verscheidenheid aan kerstmarkten, is de Spessart de plek waar u moet zijn. Of het nu gaat om een sprookjesachtige sfeer, een mystiek bos of een historisch kasteel, bezoekers jong en oud kunnen niet anders dan versteld staan - kerstsfeer gegarandeerd.

Glinsterende lichtjes en de geur van Äppelwoi

Aschaffenburg ligt tegen de dromerige achtergrond van kasteel Johannisburg in het schijnsel van fonkelende sprookjeslichtjes. De geur van Frankische specialiteiten hangt in de lucht en nodigt bezoekers uit om de kerstmarkt met zijn gevarieerde aanbod te ontdekken.

De grote kerstpiramide en de ruim 3 meter hoge notenkraker dragen bij tot de sfeervolle stemming. Het centrum van de markt en ontmoetingspunt elke avond is de Frankische kerststal met levensgrote houten figuren. De talrijke liefdevol versierde hutten nodigen uit tot wandelen en verwonderen en bieden allerlei cadeau-ideeën. Jongere bezoekers kunnen genieten van de spoorweg, het stoomreuzenrad en de draaimolen.

Adventmagie in een mystieke sfeer

De Beierse kerstmarkt Schanz ligt midden in het bos en de kleurrijke bosverlichting dompelt de bezoekers vanaf het begin onder in een pre-kerstsfeer. Zelfs de heenreis met een begeleide wandeling, doorspekt met regionale sprookjes en legenden, is een echte belevenis. Diverse culinaire hoogstandjes beloven afwisseling en sterken de gasten na hun wandeling. Na een korte pauze bij het verwarmende kampvuur kunnen de verschillende kraampjes van de ambachtslieden en handelaren worden bewonderd. Kinderogen zullen oplichten als Lohrs Sneeuwwitje en Sinterklaas een bezoek brengen aan de markt.

Historische reis door de tijd

Wie een bijzondere kerstmarkt wil meemaken, moet een bezoek brengen aan kasteel Ronneburg. Tijdens de advent zijn de historische muren gevuld met diverse kraampjes van handelaren en ambachtslieden en andere attracties. Bijzondere hoogtepunten zoals de optredens van harpspelers en minstrelen, wier liederen nostalgisch herinneren aan lang vervlogen tijden, tot vuurvreters en jongleurs, maken de kerstmarkt zo onvergetelijk en authentiek.

De sprookjesachtige regio Spessart betovert met talrijke traditionele en sfeervolle kerst- en adventsmarkten.

Vakantie catalogus Vakantie in Spessart en Lohr am Main

Lohr a. Main Vakantie

Beieren

De naastgelegen Spessart is als wandelgebied bijna beroemd en langs de Main kan uitstekend gefietst worden.