02.12.2020 | Oorsprong: Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald

In harmonie met de natuur in het noordelijke Zwarte Woud

The wild side of Schwarzwald
The wild side of Schwarzwald
The wild side of Schwarzwald | © Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald

Samen met zijn lokale en regionale partners zet het noordelijke Zwarte Woud zich in voor een verantwoord gebruik van de beschikbare hulpbronnen en het milieu. Daarom werd de regio pas eind vorig jaar door TourCert GmbH als duurzame bestemming gecertificeerd. Met de toekenning van de hoogste onderscheiding GreenSign Level 5 van het toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor het hotelwezen in Europa staat nu ook een van de zeven meest duurzame hotels ter wereld in het noordelijke deel van het Zwarte Woud: het Zwarte Woudpanorama in de fairtradestad Bad Herrenalb. Zelfs overnachten in een bijenkarretje is een unieke ervaring in harmonie met de natuur. Daarnaast maken kampeerders bijvoorbeeld gebruik van de e-mobiele auto's uit het eigen wagenpark van Tourismus GmbH om in een groene omgeving onderweg te zijn.

Bestel gratis de huidige vakantiecatalogi & informatie voor uw volgende vakantie

Baden-Württemberg

Tannengeflüster in het noordelijke Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Zwarte Woud

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Zwarte Woud

Duurzaamheidshotel in de FairTradestad

In het viersterrenhotel SCHWARZWALD PANORAMA in de beursstad Bad Herrenalb wordt duurzaamheid al vele jaren op voorbeeldige wijze beleefd. Nu is het particulier beheerde hotel bekroond met het hoogste niveau 5 van het GreenSign, het toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor de hotelbranche in Europa. Dit betekent dat het hotel, samen met slechts zes andere hotels wereldwijd, een van de duurzaamheidswinnaars is met een voorbeeldkarakter. Hier kunnen gasten in het restaurant genieten van slow-food gerechten met voornamelijk regionale en lokale producten, genieten van een speciale yoga en mindfulness pauze in speciale workshops in het Selfness Centre of een ontspannen wandeling maken door de eigen snacktuin van het hotel.

Kampeervakantie in het groen

Of het nu op de Quellgrund-camping in het Enz-dal, in Schlaffass op het Campingpark en Bad Liebenzell of op het Family-Resort Kleinenzhof in Bad Wildbad is - met de duurzame "e-mobiele pakketten" starten de vakantiegangers direct vanaf de camping per e-auto de regio in. Op deze manier verkennen de gasten de verschillende natuurgebieden van het noordelijke Zwarte Woud geruisloos en zonder vervuiling in een elektrische auto. Met een bereik van ongeveer 200 tot 250 kilometer kunnen milieuvriendelijke vrienden duurzame partnerbedrijven bezoeken zoals de koffiefabriek in Bad Wildbad of het bosbessenhuis in Enzklösterle en via een groene route de startpunten van de gevarieerde wandelroutes bereiken. Het e-mobiele pakket "Regionaal pakket" kan voor 59 euro bij Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald worden geboekt en is inclusief autoverhuur voor twee dagen en twee avonturenbonnen voor de hotspots in het noordelijke Zwarte Woud, zoals de toegang tot het boomkruinenpad in Bad Wildbad of de Paracelsus Therme in Bad Liebenzell.

Onderweg met de camper in het noordelijke Zwarte Woud - Onderweg met de camper in het noordelijke Zwarte Woud - © Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald
Onderweg met de camper in het noordelijke Zwarte Woud | © Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald

Als gast van het neuriënde volk

Niet alleen de kleine drukke dieren voelen zich comfortabel in de omgebouwde herderswagen. Vakantiegangers genieten ook van een unieke slaapervaring in de bijenwagen. De duurzame accommodatie in Wildberg heeft ook een heel bijzonder neveneffect op de gezondheid. Met het kalmerende gezoem in de oren en de wasachtige geur in de neus, vindt het lichaam een blijvende rust. Vooral voor mensen met ademhalingsproblemen of migraine wordt het ongemak verlicht.

Het noordelijke Zwarte Woud

Het weide- en bosrijke natuurgebied tussen Stuttgart, Pforzheim en Karlsruhe is met de natuurgebieden Sommerberg en Kaltenbronn en het Bärlochkar lawinebos het op twee na grootste natuurpark van Duitsland en een ideale bestemming voor wandelaars en fietsers. Talrijke gecertificeerde wandelroutes en verschillende langeafstandspaden en aantrekkelijke single-trails leiden actieve vakantiegangers door het noordelijke Zwarte Woud. Langs het boomtoppad en de Wild Line beleven bezoekers de natuur vanuit nieuwe perspectieven. Met een grote schat aan historische monumenten, prachtige vakwerkhuizen, traditionele culinaire festivals zoals de Schäferlauf en de gerenommeerde thermen in Bad Wildbad, Bad Liebenzell, Bad Herrenalb en Bad Teinach-Zavelstein, trekt de regio cultureel geïnteresseerde mensen, kenners en gezondheidsvakantiegangers aan. Onder leiding van bedrijfsleider René Skiba heeft Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald, opgericht in 2013, als doel het coördineren van de toeristische spelers en hun aanbod om de bekendheid van de regio te vergroten. Officieel gecertificeerd als "duurzame bestemming", biedt het noordelijke Zwarte Woud gasten die hun ecologische voetafdruk willen verzorgen tijdens hun vakantie vele mogelijkheden om de regio "groen" te ontdekken.